Politiek nieuws


Plaatsing  
 
10-05-2009  

Diverse vragen PvdA aan het college van B&W

 

Rijden op aardgas
Meer en meer wordt er gesproken over het rijden op aardgas. Voor de particulier wellicht nog niet interessant maar voor het bedrijfsleven wellicht wel. In onze gemeente kan op aardgas getankt worden. Onze fractie is van mening dat het rijden op aardgas onder de aandacht van ons Almeloos bedrijfsleven gebracht zou moeten. Te denken valt bijvoorbeeld aan bedrijven die lokaal veel auto's "op de weg hebben" ( o.a. corporaties, installatiebedrijven en taxi's ). Wij zullen daarom daarom volgende week hierover vragen stellen in de raadsvergadering: Bent u met ons van mening dat het rijden op aardgas, met name binnenstedelijk, een bijdrage levert aan de CO2-reductie? Bent u bereid hierover informatie te verstrekken aan het Almeloos bedrijfsleven? Op dit moment rijden de bussen van Connexion niet op aardgas. Wilt U in de onderhandelingen voor een nieuwe concessie het rijden op aardgas van de stadsbussen nadrukkelijk meenemen?

Huurschulden
Onlangs was de fractie op bezoek bij Humanitas, in het gezelschap van Anja Timmer, tweede kamer lid en enkele leden van de provinciale fractie van de PvdA. Een van de ervaringen uit het bezoek is dat blijkbaar het aantal mensen met huurschulden toeneemt. Er is een convenant waarin de woningstichting en Humanitas afspraken hebben gemaakt om samen te werken in het opvangen van probleemgevallen. In de praktijk is de coördinatie van het proces neergeld bij de sociale recherche. Kan het college ons informeren over de praktijk van huidige gang van zaken met betrekking tot op de opvang van mensen met problematische huurschulden? Zijn er daarin knelpunten? Is de huidige structuur voldoende om de groei van problemen aan te kunnen? Heeft u voornemens nadere actie te ondernemen gezien de verwachte toename van de doelgroep?

Jan Duikerstraat
In het Almelo’s Weekblad van 20 april lazen wij dat er problemen zijn in de J. Duikerstraat i.v.m. stukgereden trottoirs. De smalle straat en gebrek aan parkeerruimte zorgen ervoor dat grotere auto’s/vrachtwagens die via deze straat denken een stuk te kunnen afsnijden een deel van het trottoir raken waardoor deze beschadigd raakt. Dit probleem doet zich volgens het krantenbericht met grote regelmaat voor. Is dit probleem bekend bij het college en zo ja, wat gaat het college hiermee doen?

Plaatsing van bovengrondse afvalcontainers
Op een aantal plaatsen in de stad staan al een aantal maanden bovengrondse afvalcontainers, die de omgeving ontsieren en een gevaar voor het verkeer opleveren. Is het college bekend met het feit dat deze bovengrondse afval containers zijn geplaatst? Wat is de reden van deze plaatsing? Bent u het eens met onze opvatting dat deze containers zo snel mogelijk vervangen moeten worden door ondergrondse containers? Binnen welke termijn wordt deze situatie definitief opgelost?

De fractie van de Partij van de Arbeid

Archief
Terug naar vorige pagina