Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-12-2018  

Links Blok ageert tegen weekendservice tandzorg

 

ALMELO – Het Links Blok uit de Almelose gemeenteraad (PvdA,SP,GroenLinks,Leefbaar Almelo) ageert tegen de tandartszorg in Twente tijdens het weekend. Heel Twente moet namelijk in het weekend naar de Tandarts Post Twente (TPT) tegenover het MST Ziekenhuis Enshede als de ‘kiespijn’ niet meer te harden is. Daar horen nog een aantal verplichtingen bij, namelijk een geldig identiteitsbewijs, geldig bewijs van zorgverzekering, voldoende ‘cash’ of in ieder geval voldoend geld op de bankrekening om te kunnen pinnen. Een van deze verplichtingen vergeten betekent onbehandeld terug na af met kiespijn en al en ook nog eens de woede in het lijf.

Al dat houd volgens het Links Blok onvoldoende rekening met  mensen met weinig geld, zoals bijvoorbeeld de mensen met een collectieve ziektekostenverzekering via de sociale dienst. Daar komen bij diegenen die geen vervoer hebben en dus eerst van alles moeten regelen om überhaupt bij het TPT in Enschede te kunnen komen.

Het probleem is natuurlijk dat de eerste lijnszorg zo langzamerhand op een kantoorbaan begint te lijken met gezamenlijke lokale huisartsenposten en regionale tandartsposten. Hoe raar het ook klinkt, de TPT in Enschede is een verbetering qua bereikbaarheid voor Twente, want voordien was men in het weekend al enige jaren aangewezen op de tandartsenpost in Zwolle.
De ge-uitte wens van het Links Blok Almelo aan het college van B&W om zich in te zetten om deze vermeende ‘verslechterde’ toegang tot de tandartszorg in het weekend te verbeteren, inclusief regeling qua betalen via nota aan de verzekeraar, zal wel eens onmogelijk kunnen zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina