Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-11-2018  

Almelo in de lift, volgens ondernemers

 

ALMELO – De gemeente Almelo is blij verrast met de uitkomsten van een peiling onder ondernemers. Liefst 525 ondernemers reageerden op de peiling ‘Waar staat je gemeente?’ die door de Vereniging Nederlandse Gemeenten is ontwikkeld en ook werd gehouden in Amsterdam, Hoogeveen en Zwolle.
Volgens de onderzoeker kan de peiling op waarde geschat worden vanwege de representatieve deelname uit middenstand en bedrijfsleven in het algemeen. Alle ondernemers gezamenlijk in Almelo bieden 40.000 mensen werk en dat is bovengemiddeld.
De peiling gaf louter voldoendes te zien zoals een 7,5 voor de gemeentelijke digitale dienstverlening, 6,8 voor professionaliteit en een bovengemiddelde 6,8 voor vergunningaanvragen. Bereikbaarheid per auto en/of aanvoer van goederen scoort een 7, evenals bedrijfsomgeving (7) en veiligheid (7) dat ook bovengemiddeld scoort. Wethouder van Economische Zaken Arjen Maathuis is content met de resultaten maar ziet daarin geen reden om achterover te leunen. Sterker, hij kijkt ook naar de ‘kleine lettertjes’ en vindt dat er nog genoeg werk aan de winkel is om ondernemings- en vestigingsklimaat te verbeteren. En eerste voornemen is het realiseren van een ondernemersloket voor alle ondernemers gerelateerde zaken. Ook het accountmanagement moet volgens hem worden versterkt en professioneler. Maathuis wijst in deze op het gesloten coalitieakkoord van VVD/CDA/LAS en ChristenUnie waarin deze zaken zijn opgenomen.
Burgemeester Arjen Gerritsen, verantwoordelijk voor dienstverlening, ziet vooral landelijk vergelijkbare waarderingen maar wil juist beter scoren. ‘Pro-actief professioneel en snelheid in afhandeling’ zijn voor hem de punten die de waardering verder kunnen opschroeven en van belang zijn qua vestigingsklimaat en groei.
Bindende factoren zijn volgens Maathuis o.a. Onderwijs, Promotie en andere aan de weg timmerende contacten met Provincie Overijssel, IKT en MKB om verdere groei van arbeidsplaatsen te bewerkstelligen. Met 40.000 arbeidsplaatsen heeft de stad al een regiofunctie maar dat kan volgens Maathuis nog beter nu de uitslag van de peiling als een ‘nulmeting’ kan worden gezien. Imago en uitstraling is daarbij eveneens een ondersteunende factor om Almelo als ondernemende stad in beeld te brengen.      
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina