Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-10-2008  

PvdA over: Lichthinder, spaargeld en tuincentrum

 

Vragen PvdA voorbereidende raadsvergadering d.d. 28-11-2008

Amaliaplein
Het college is voornemens het Amaliaplein in november in te richten. Al eerder diende de raad een motie in om beleid te maken tegen lichtverstoring. Op het Amaliaplein komen nu vier lichtmasten, zoals die ook staan op het stadhuisplein. De PvdA stelt de volgende vragen: Heeft u overwogen en berekend wat deze lichtmasten betekenen voor verstoring door lichthinder? Kunt u aangeven wanneer deze lichtmasten aan zouden mogen zijn? Ben u bereid om naar alternatieve verlichting te zoeken?


Risico's organisaties waarin Almelo een belang heeft en buitenlandse spaartegoeden
Er is een aantal privaatrechtelijke en publiekrechtelijke organisaties waarin Almelo een financieel en bestuurlijk belang heeft. Deze instellingen voeren een financieel beleid, waarin mogelijkerwijs sprake kan zijn van beleggingen en of leningen bij instellingen die door de kredietcrisis getroffen zijn of worden. Te denken valt o.a. aan instellingen als Twente Milieu, SoWeCo, Stadstoezicht en Cogas. De PvdA stelt de volgende vragen: Is het college bekend of deze organisaties of instellingen middels hun aandelen of andere financiele transacties risico's lopen door de huidige kredietcrisis, en zo ja, welke risico's zijn dat dan en wat betekent dat voor de gemeente Almelo?
Inmiddels is bekend dat een aantal overheden, provincies en gemeenten, spaartegoeden op buitenlandse banken als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Heeft de gemeente Almelo spaartegoeden op buitenlandse banken uitstaan?

Voortgang verplaatsing bedrijf
Met de jongste uitspraak van de Almelose rechtbank ziet het er naar uit dat omtrent de voortgang van de verplaatsing en verdere ontwikkeling van het bedrijf van Hendrie Oude Wesselink opnieuw vertraging ontstaat. De PvdA stelt hierover de volgende vragen: Kunt u ons meer inzicht geven over de voortgang van de bedrijfsverplaatsing van Hendrie Oude Wesselink? Ziet u mogelijkheden tot realisering van alle huidige gepresenteerde plannen van dit bedrijf op deze locatie? Zo ja, op welke termijn?
Fractie PvdA

Archief
Terug naar vorige pagina