Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-06-2018  

Boeskoolmenneke trots op Almelo

 

ALMELO – Hidde Heutink, raadslid in Almelo namens de volgers van ‘grote leider’ Geert Wilders, lanceerde dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering het idee om de raadszaal van Almelo op te sieren met de nationale- en de Almelose vlag.

De geboortige ‘Boeskool’ en door de gemeenteraadsverkiezing nu opeens Almeloër, bejubelde in zijn ‘maiden speech’ dat we trots moeten zijn op Almelo, het mooie stadhuis en de fraaie raadszaal in het bijzonder. Dat de raadszaal al gesierd wordt met het antieke stadswapen en de Koning in brons, is hem kennelijk nog niet genoeg. Bovendien wapperen voor het stadhuis al de banieren van Europa, Nederland, de provincie Overijssel en Almelo na een eerder voorstel van raadslid Jemy Pauwels (VVD).
Het ‘Boeskoolmenneke’ kreeg met zijn voorstel niet veel handen op elkaar. Uiteraard wel die van zijn twee fractiegenoten en ook die van de fractie Partij Vrij Almelo. Bij D66 stemde de fractie haast traditioneel verdeeld en per abuis stemde ook CDA’er Robin Galici voor het voorstel maar de resterende 28 andere raadsleden bleven Almelo's 'nuchter' en verwezen het ‘bühnevoorstel’ naar de prullenbak.

Een nederlaag? Nou die was ingecalculeerd, evenals de publiciteit ter meerdere eer en glorie van de ‘partij’ van ‘Grote Geert’.
Meer zorgen heeft het ‘Boeskoolmenneke’ over zijn ‘officiële’ woonplaats. Als raadslid is het verplicht in de stad te wonen waar men is benoemd als raadslid. Maar het ‘meisjelief’ van het ‘Boeskoolmenneke’ schijnt onder geen beding naar Almelo te willen verhuizen. Het ‘Boeskoolmenneke’ stond opeenvolgend al ingeschreven in het Almelose bevolkingsregister op de adressen van zijn fractiegenoten Patricia Pol en Sebastiaan Stöteler.
De Oldenzaler (‘Boeskool’) heeft derhalve nog wat ‘huiswerk’ te verrichten!

Archief
Terug naar vorige pagina