Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-04-2018  

CDA/VVD/LAS koerst op college met CU

Langius (CU) kan verhuiswagen reserveren
 

ALMELO – Zoals een enkeling al tijdens de uitslagavond van de gemeenteraadsverkiezing suggereerde, lijken het CDA (6), de VVD (6) en Lokaal Almelo Samen (LAS)(5) te koersen op een coalitie met de ChristenUnie (2).
In een dergelijke coalitie vormen CDA/VVD/LAS het ‘motorblok’ met 17 zetels en zorgt de ChristenUnie voor een meerderheid van 19 zetels tegenover 16 zetels in de oppositie. Het in allerijl opgetuigde blok op Links bestaande uit PvdA (2), de SP (2), GroenLinks (2) en Leefbaar Almelo (1) lijkt daarmee mis geschoten te hebben. VVD-voorman Jemy Pauwels zegt in Tubantia namelijk dat de ChristenUnie, gelet op de afgelopen bestuursperiode, een logische aanvulling lijkt. Nog stelliger is LAS-voorman Gijs Stork die openlijk zijn voorkeur uitspreekt voor een nieuwe bestuursperiode voor Alex Langius als wethouder voor de ChristenUnie. Langius kwam ruim twee jaar geleden uit Assen om het college te completeren na het tussentijds aftreden van Jan van Marle (CDA) en  Claudio Bruggink (D66).
De uitgesproken voorkeur voor de ChristenUnie met Langius als kandidaat-wethouder komt partijleider Wouter Teeuw wel goed uit. ‘Dat is mooi om te horen. Wij gaan bestuursverantwoordelijkheid niet uit de weg’, laat Teeuw door Tubantia optekenen. Als het programmatisch allemaal lukt in de oriënterende coalitiebesprekingen onder leiding van de informateurs Hans Esmeijer (CDA) en Henk Jan Meijer (VVD), kan de komende week de aanbeveling voor een coalitie CDA/VVD/LAS/CU volgen. Mocht dat college door de informateurs officieel worden aangekondigd, kan Alex Langius de verhuiswagen al vast reserveren!  

Archief
Terug naar vorige pagina