Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-04-2018  

Links vormt één blok in collegeformering

 

ALMELO – Het was te verwachten de blokvorming, na de minimalisering van Links bij de verkiezingen voor de Almelose gemeenteraad.
De PvdA en de SP halveerden en GroenLinks ging mee in de landelijke tendens met een zeteltje meer zodat alle drie fracties op de linkervleugel nu uit 2 personen bestaat. Voeg Leefbaar Almelo toe en je vormt een blok van zeven zetels dat nodig is om een werkbare meerderheid van 19 zetels in de Almelose gemeenteraad te verkrijgen samen met het CDA en de VVD.
Op de linkerflank wil men dus wel een coalitie van zes partijen maar of ‘leader’ CDA en het nagenoeg even grote VVD dat met ieder zes zetels ook willen ten aanzien van een nipt groter Links blok?
Direct na de uitslag werden Lokaal Almelo Samen en de ChristenUnie al getipt als coalitiepartners. Vier partijen die samen eveneens 19 zetels tellen in een coalitie en naar verwachting van velen wat steviger in hun schoenen staan dan het nu gevormde ‘blok op Links’.
Het ‘blok’ wil meer invloed bij de onderhandelingen en praat donderdagavond met één mond tijdens de bijeenkomst met de informateurs Hans Esmeijer (CDA) en Henk Jan Meijer (VVD). Volgens het ‘linkse blok’ moet er meer aandacht komen voor armoedebestrijding in het Almelose, iets wat de PvdA en de SP als coalitiepartners in de afgelopen bestuursperiode niet al te best is gelukt.

Archief
Terug naar vorige pagina