Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-03-2018  

Hertelling van stemmen Almelo's stembureau


De CDA-kandidaten Herman Geerdink (links) en Eugene van Mierlo, respectievelijk de nummers 2 en 3 op de kandidatenlijst, werden in een 'paleisrevolutie' voorbijgestreefd door de kandidaten Gelici, Trienen, Ten Seldam, Van Marle en Wind.
 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo nam in haar oude samenstelling in haar laatste zitting nog een besluit van hertelling der stemmen in stembureau 25 – De Huve in de Windmolenbroek. Reden een opvallende uitslag dat lijsttrekker Marcel Zielman (CDA) er geen enkele stem had gekregen terwijl hij daar zelf had gestemd.
Na hertelling van de circa 1.000 uitgebrachte stemmen, bleek dat er  65 stemmen waren uitgebracht op Zielman die waren bijgeschreven bij partijgenoot en ex- gemeentesecretaris van Almelo, Herman Geerdink, de nummer twee op de CDA-lijst. Die zag daardoor het aantal voorkeurstemmen van 201 zakken naar 136. Het had voor Geerdink geen verdere gevolgen omdat hij al was voorbijgestreefd door zijn partijgenoten Gelici, Trienen, Ten Seldam, Van Marle en Wind. Ook zittend kandidaat Van Mierlo trof dat lot ondanks dat hij wel een kwart van de kiesdeler haalde. Hij heeft nog een herkansing indien een van de ‘stemmen-kanonnen’ tot wethouder wordt benoemd.
De hertelling leverde de ChristenUnie nog een stem extra op maar dat had geen gevolgen.
Donderdagmiddag wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Archief
Terug naar vorige pagina