Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-03-2018  

Esmeijer en Meijer informateurs in Almelo


Hans Esmeijer (links) en Henk Jan Meijer gaan de coalitievorming in Almelo onderzoeken.
 

ALMELO – De oud- Gelderse gedeputeerde en voormalig waarnemend burgemeester van Apeldoorn Hans Esmeijer (CDA) en burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer (VVD) gaan op 3 april aan de slag als informateurs voor het vormen van een coalitie in het bestuur van de gemeente Almelo.
Dat maakten Marcel Zielman (CDA) en Jemy Pauwels als ‘aanvoerders’ van hun zes leden tellende fracties in de gemeenteraad van Almelo bekend. Met de keuze voor Hans Esmeijer lijkt het CDA te breken met Rob Franken die al vaker voor het CDA de coalitie-onderhandelingen in Almelo leidde.

‘Het verschil in aantal stemmen is zo klein, dat we het naar de kiezers toe gepast vinden samen dit proces in te gaan’, licht Zielman de keuze toe. Pauwels laat weten zeer tevreden te zijn met deze gezamenlijke aanpak. "Dit is wat Almelo verdient”, aldus Pauwels.

Met 13 fracties in de gemeenteraad is de vorming van een college geen sinecure. Lokaal Almelo Samen (LAS) lijkt als derde partij te kunnen aansluiten met vijf zetels maar voor een meerderheid is een vierde partij nodig. De ChristenUnie met ‘zittend’ wethouder Alex Langius is naar verwachting een eerste logische optie.

Archief
Terug naar vorige pagina