Politiek nieuws


Plaatsing  
 
16-03-2018  

Gemeenteraad gunt Akar Bahar meer tijd

 

ALMELO – Het besluit om zoveel mogelijk panden in bezit van de gemeente te verkopen, veroorzaakt knelpunten in de huisvesting van de Molukse culturele vereniging Akar Bahar aan de Jan Steenstraat. De gemeente bood het pand te koop aan voor ruim een euroton maar de vereniging heeft geen geld, kan een financiering niet opbrengen en evenmin een genoemde huur van bijna 22.000 euro op jaarbasis.
Rum een jaar werd overlegd maar de partijen komen er niet uit en dus werd formeel de huur opgezegd om het pand op de vrije markt in verkoop te kunnen brengen.
Het bestuur van Akar Bahar deed nog een laatste poging met voorstellen onder welke condities een overname wel haalbaar zou zijn en stuurde de brief met die inhoud tevens naar de gemeenteraad.
Bert Hümmels (Leefbaar Almelo) pikte het op, mede ook omdat Paulus Lawalata als derde kandidaat op de kieslijst van Leefbaar staat.
Hümmels deed daarop dinsdag bij motie het voorstel in de gemeenteraad om Akar Bahar en het college van B&W nog een half jaar de tijd te gunnen om mogelijk toch tot een compromis te komen. Wethouder Langius raadde de motie af en kreeg daarbij steun van het CDA en zijn eigen partij ChristenUnie. Verder gingen alle fracties akkoord inclusief de VVD die in de persoon van Willem Loupattij de Molukse gemeenschap ook niet in de steek kan laten..
Interessant om te bezien wie van de twee, Lawalata of Loupattij, nu de gunst van de achterban krijgt toebedeeld? Voor velen onder de Molukse gemeenschap is de overstap van PvdA naar VVD door Loupattij namelijk onbegrijpelijk. Loupattij werd in 2014 met voorkeurstemmen gekozen tot raadslid. Staat nu bij de VVD als zesde genoteerd en zal naar alle waarschijnlijkheid opnieuw genoeg voorkeurstemmen moeten hebben om op het pluche te kunnen blijven zitten.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina