Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-03-2018  

Gijs Stork in landelijk top 10


Gijs Stork, al 36 jaar volksvertegenwoordiger, gaat er weer fris en fruitig voor om het volk te dienen. Zijn hobby's kippen, paarden en wat 'handelen' in curiosa en boeken. Hij heeft 2 paarden en berijdt ze nog elke dag.
 

ALMELO – In de top 10 van langst zittende raadsleden in Nederland neemt de Almelose raadsnestor Gijs Stork de zesde plek e.o. in op de lijst van raadsnestors die ook voor de komende gemeenteraadsverkiezing weer kandideren. Stork doet dat als lijsttrekker van Lokaal Almelo Samen, de fusiepartij van BBA, ALA en Almelooooo. Stork heeft er inmiddels 36 dienstbare jaren als volksvertegenwoordiger opzitten. Eerst nog een bestuursperiode in Deventer en sinds zijn baan als bankman hem naar Almelo bracht, al sinds jaar en dag in de Almelose gemeenteraad.
Stork is van de no nonsense benadering, zonder omwegen, ter zake en praktisch, een benadering die hij lange tijd gemist heeft binnen bestuurlijk Almelo waar ambities de boventoon voerden om de stad voort te stuwen in de vaart der volkeren. Zijn waarschuwend vingertje (en dat van anderen) werd weggewuifd en leidde zelfs tot een breuk met zijn partij VVD in 2005 waarna Stork lijstaanvoerder werd van ALA (Almelo’s Liberaal Alternatief) in 2006 om het belang van de Almeloërs weer voorop te stellen boven dat van het grootse denken dat de stad en haar burgers nu al jaren financieel moet bezuren. Zo snel mogelijk van de schulden af en gewoon een prettige betaalbare stad om te wonen is wel de motivatie van Stork om ook tijdens de komende gemeenteraadsverkiezing de aanvoerder te zijn van Lokaal Almelo Samen. Niet met de bedoeling voor het wethouders-pluche, want de partij geeft de voorkeur aan vakmensen op de bestuurs-portefeuilles binnen het college die wat LAS betreft met een maximum van vier moet worden ingevuld en met personen die in Almelo moeten (gaan) wonen. 

Opmerkelijk in de landelijke lijst van langstzittende raadsleden (allemaal mannen) is tevens dat de meeste van hen kandideren voor plaatselijke partijen, oftewel dicht bij de burger maar dat geldt voor alle onderstaande langzitters. 

Bertus Kemmeren (Gemeentebelangen) – Loon op Zand (Noord-Brabant) –  44 jaar raadslid.
Paul van der Krabben (Bosch belang) – Den Bosch (Noord-Brabant) – 40 jaar raadslid.
Henk Meerdink (HenkMeerdinkVolksvertegenwoordiging) – Aalten (Gelderland) – 40 jaar raadslid.
Henk Siroen (Progressief Leefbaar Cuijk – PLC) – Cuijk (Noord-Brabant) – 37 jaar raadslid.
Gijs Stork (LAS) – Almelo (Overijssel) – 36 jaar raadslid.
Toon van Dun (Vrije Hapertse Partij) – Bladel (Noord-Brabant) – 36 jaar raadslid.
Wim Clerx (CDA) – Sittard-Geleen* (Limburg) – 36  jaar raadslid.
Jo van den Boogaard (Jongerenpartij) – Best (Noord-Brabant) – 36 jaar raadslid.
Spencer Zeegers (SP) – Uden (Noord-Brabant) – 36 jaar raadslid.
Ben van der Linde (ChristenUnie/SGP) – Heerde (Gelderland) – 36 jaar raadslid.
Jan Kersten (BN&M – Beuningen Nu & Morgen) – Beuningen (Gelderland) – 36 jaar raadslid.
Joop Wikkerink (Progressieve partij) – Aalten (Gelderland) – 36 jaar raadslid

Archief
Terug naar vorige pagina