Politiek nieuws


Plaatsing  
 
30-12-2017  

Langius beste Almelose bestuurder

Van Wijk op 16 in Top 25 van Twente
 

ALMELO – In de jaarlijkse Top 25 van Twentse bestuurders staan twee wethouders van Almelo en, zij het kielekiele, burgemeester Gerritsen, op plek 25.
De wethouders Langius en Van Wijk staan derde respectievelijk zestiende. Wethouder Cornelissen is uit de lijst verdwenen, Ten Seldam heeft er nooit ingestaan en ook dit jaar niet.

De jaarlijkse verkiezing van de beste (gemeente)bestuurder van Twente door de Roskam is dit jaar gewonnen door de Enschedese wethouder Eerenberg.  Vorig jaar werd de D66-wethouder en loco-burgemeester al tweede. Ook in zijn partij geldt Eerenberg landelijk als een belofte voor de toekomst.

De winnaar van vorig jaar, burgemeester Nauta der gemeente Hof van Twente, maakt nog wel deel uit van de Top Zeven met en mooie vijfde plek. Minstens zo opvallend is de comeback van wethouder Binnenmars van Twenterand, met een vierde plek weer terug in de lijst. Hij werd in 2013 uitgeroepen tot de beste bestuurder van Twente.

Wat sterk opvalt is dat op Nauta na de burgemeesters in Twente er steeds minder vertegenwoordigd zijn en dat vrouwelijke bestuurders in vergelijking met de mannelijke met het jaar beter presteren.

Klik hier voor de hele ranglijst via de De Roskam.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina