Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-12-2017  

Burgemeester tekent contract Heracles-skybox

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen (VVD) heeft voor aanvang van de wedstrijd Heracles-Sparta namens de gemeente Almelo het contract ondertekend voor een skybox bij Heracles Almelo. Daarmee keert de gemeente  terug als mede-skyboxhouder nadat het eerder onder de druk van de gemeenteraad een 10-jarig contract beëindigde. Initiatiefnemer en VVD-raadslid Jemy Pauwels betoogde toen dat de gemeente geen gemeenschapsgeld moet besteden aan het ‘ondersteunen’ van een Bvo middels een skybox. Toenmalig wethouder Jan van Marle (CDA) betreurde destijds dat raadsbesluit vanwege de informele contacten met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Volgens Pauwels moest het college juist in de grotere Business Lounge contacten leggen met ondernemers. Pauwels zelf is daar ook vaak te vinden en ‘hupt’ daarbij tevens met regelmaat de nodige skyboxen af voor het leggen van contacten. Pauwels ontpopt zich dan ook vaak als lobbyist voor bedrijven.

In de nieuwe Innovatie-skybox is de gemeente Almelo nu partner van meerdere organisaties uit onderwijs zoals Saxion en het ROC van Twente en een vijftal hightechbedrijven. ‘Dit kan leiden tot initiatieven die de positie van Almelo als banenmotor ten goede komen. Het gaat om veel meer dan voetbal. Er is een duidelijke plus’, verklaarde wethouder van Economische Zaken Alex Langius (ChristenUnie) eerder bij het openbaren van dit voornemen.
Het partnercontract dat burgemeester Arjen Gerritsen nu tekende, kost de gemeente op jaarbasis 17.000 euro inclusief catering.
Het vroegere 10-jarige contract kostte de gemeente 300.000 euro oftewel  30.000 euro per jaar.

Archief
Terug naar vorige pagina