Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-12-2017  

Langius (CU) gaat voor nieuwe wethoudersperiode


Wethouder Alex Langius staat op de kieslijst voor de ChristenUnie als beoogd wethouder. Mocht dat het resultaat worden van de coalitieonderhandeling, verhuist de Assenaar naar Almelo.
 

ALMELO - De ChristenUnie in Almelo heeft in haar ledenvergadering unaniem Wouter Teeuw tot lijsttrekker gekozen. Als tweede op de lijst is Jeanet Buikema gekozen. Zij woont sinds kort in Bornerbroek en heeft 8 jaar ervaring als raadsvolger in de gemeente Hengelo.

Jeanet Buikema volgt Michiel van Heek op die om persoonlijke redenen niet meer op een verkiesbare plaats op de lijst staat. Van Heek voegt zich in deze bij de oudgedienden Veenstra en Nijhof als lijstduwers. Op de 3e plaats staat Reijer Copier, de huidige raadsvolger voor de ChristenUnie in Almelo. Op de vierde en vijfde plaats staan respectievelijk Elise Klaasen en Hendrik Jan Teekens. Beiden zijn actief binnen de denktank van de ChristenUnie in Almelo. Huidig ChristenUnie wethouder Alex Langius staat op de 7e plaats. Alex Langius stelt zich beschikbaar voor een nieuwe periode als wethouder en heeft verklaart zich dan ook in Almelo te willen vestigen. De totale lijst van de ChristenUnie Almelo bevat 30 kandidaten. Lijststrekker Wouter Teeuw legt uit dat de speerpunten voor de verkiezingscampagne samen te vatten zijn tot 3 punten: de ChristenUnie Almelo wil ervoor zorgen dat iedereen meetelt, de ChristenUnie wil investeren in de toekomst van onze kinderen en de ChristenUnie blijft onverminderd opkomen voor (godsdienst) vrijheid van de Almelose burger.

De volledige kieslijst:
1. Wouter Teeuw
2. Jeanet Buikema
3. Reijer Copier
4. Elise Klaasen
5. Hendrik Jan Teekens
6. Laura de Ruiter
7. Alex Langius
8. Sander Smits
9. Gretha van der Laan
10. Marten Bosscha
11. Talien Arjekian
12. Dinant Pas
13. Gerda de Vries
14. David van Kaam
15. Annet ter Maat
16. Jacob Dogger
17. Heleen Roose
18. Louise Berfelo
19. Lidy Winters
20. Timo Vrijmoeth
21. Simone Foekens
22. Jan Santman
23. Nina Simonian
24. Rob Luiten
25. Petra Pruijssen
26. Rijk Lubberts
27. Elwin Groenevelt
28. Michiel van Heek
29. Jan Veenstra
30. Freek Nijhof

Archief
Terug naar vorige pagina