Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-06-2017  

CU, GL en D66 komen met motie Parallelweg


Foto: Hulshof Architecten
 

ALMELO – De ChristenUnie, D66 en GroenLinks bepleiten al enige tijd het behoud van een aantal dichtgetimmerde bouwvallen aan de Parellelweg. Volgens het college van B&W moeten de bouwvallen zo snel mogelijk worden gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkeling aan de westzijde van het station. De woningen werden destijds aangekocht met 1,9 miljoen euro subsidie uit de Netwerksteden-gelden ter revitalisering van de westzijde van het station Almelo Centraal. De crisis was er mede debet aan dat die ontwikkeling niet van de grond kwam.

ChristenUnie, D66 en GroenLinks komen nu met een alternatief om de woningen te behouden als karaktervolle panden in de overigens zeer diverse bouw aan de Parallelweg dat in zijn geheel al geen fraai aanzicht geeft als men met de trein het CS-station in Almelo aandoet.

De zes raadsleden van voornoemde partijen willen echter de karaktervolle gevels behouden en de woningen in de markt zetten als klushuizen. De verkoop moet dan wel plaatsvinden voor een ‘vriendenprijsje’ om e.e.a. betaalbaar te houden.
Daarom werd contact gezocht met Hulshof Architecten dat de nodige ervaring heeft met het revitaliseren van oude woningen zo ook de Wallisblok in Rotterdam. Hulshof Architecten werkte hier samen met de vereniging Urbannerdam als specialist in het begeleiden van het verbouwen van klushuizen. De conclusie luidt dat het kan voor zo’n 160.000 euro. 
Ook Kondor Wessels heeft ervaring met bijvoorbeeld revitalisering van de Kleiburgflat in Amsterdam-Zuidoost en is (mondeling) genegen het geheel aan te kopen om het in samenspraak  met toekomstige bewoners tot casco-klaar te verbouwen. Een prijs hiervoor staat echter nog niet vast, zo blijkt uit de begeleidende email van de plannenmakende raadsfracties.
Middels een motie willen de zes raadsleden van ChristenUnie, D66 en GroenLinks a.s. dinsdag tijdens de raadsvergadering hun 29 andere collega’s overtuigen om alsnog het klusjeshuizenplan kans van slagen te geven.

Lees en bekijk Parallelweg Almelo - 'Klushuisjes'

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina