Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-12-2016  

Lekker ‘drammen´ over het parkeerbeleid


Het groene deel is het centrumparkeergebied van Almelo, het blauwe deel bewonerparkeren en voor parkeren van belanghebbenden. De rode deeltjes is bestemd voor lang parkeerders.

In Nijverdal werd deze week het betaald parkeren met onmiddellijke ingang afgeschaft met als doel om weer een koopcentrum voor de regio te woorden.
 

ALMELO – Dinsdagavond 6 december wordt in het stadhuis van Almelo weer gedebatteerd over aanpassingen in het centrumparkeerbeleid. De standpunten van belanghebbenden zijn duidelijk. Bewoners van de binnenstad willen liever geen andermans ‘blik’ voor de deur, de ondernemers pleiten al jaren voor ‘gratis’ parkeren op straat en goedkopere tarieven in de parkeergarages.
Het voorbeeld van dat laatste is Nijverdal waar deze week na jaren van discussie besloten werd om betaald parkeren af te schaffen. Het besluit moet nog worden geformaliseerd maar nog op dezelfde dag werden de parkeermeters op straat afgeplakt. Gratis dus en met onmiddellijke ingang. Het achterliggende doel: Nijverdal moet weer een regionaal koopcentrum worden!

In Almelo heerst al jaren een betaalregiem en wordt de auto van de bezoekers aan de binnenstad als een ‘noodzakelijk kwaad’ gezien. Kostendekkend is het parkeerbeleid niet, mede vanwege de handhavingskosten. Het beleid werd in de loop der jaren diverse keren bijgesteld want het ‘postzegelplan’ van de vroegere wethouder Anthon Sjoers was niet éénduidig genoeg. In het meest recent ingevoerde plan kwam naast de bewonersvergunning, de parkeerschijf in gebruik. Voor velen een belangrijke tegemoetkoming maar in de diverse standpunten zitten altijd meningen van ‘nooit genoeg’.

Voor beleidsmakers een lastige klus en voor gemeenteraadsleden eveneens, omdat er zoveel op detail wordt ingezoomd.
Het gevolg is dat ook de diverse fracties er van alles van vinden. Zo wil Lieneke Bolhuis (Ex- PvdA en nu Minimapartij) geen nachtelijke parkerende horecabezoekers in de Hofkampstraat en aanpalende straten waarvan de bewoners toch echt niet bij de minima behoren en wel weten dat het centrum om economische reden ook aantrekkelijker moet worden.

De oppositiepartijen VVD, Lokaal Almelo Samen (LAS) en Almelo Centraal pleiten voor het gelijktrekken van de tarieven voor de bewoners van de Oosterborgh en de Hagenborgh en daar is wat voor te zeggen. Want waarom betaalde een 33,50 euro per maand en de ander 52,55 euro per maand voor hetzelfde te parkeren ‘blik’?
Het amendement is al aangekondigd!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina