Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-09-2016  

Christien van Wijk partijloze opvolger van Timmer

 

ALMELO – De opvolger van de vroegtijdig vertrekkende wethouder Anja Timmer wordt opnieuw een vrouw.  Dit keer geen kandidaat van buiten Almelo en ook geen kandidaat namens een politieke partij maar voorgedragen op basis van het profiel dat door de gemeenteraad werd opgesteld. Christien van Wijk (60) voldoet daar volgens de raadsselectiecommissie het beste aan. Christien van Wijk is partijloos en gaf gedurende 17 jaar leiding aan de grote kinderopvangorganisatie SKE met werkgebied in Twente en de Achterhoek. Ook was zij partij in de fusie van SKE met Humanitas Kinderopvang in 2014. Per 1 januari jl. vertrok zij bij SKE. De geboortige Brabantse woont met haar man in Almelo. Zij is nu nog actief als vice-voorzitter van de Enschedese stichting Leergeld het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds in Enschede.

Eensgezinde raadsvoordracht
De eensgezinde raadsvoordracht betekent dat Van Wijk nog deze maand benoemd wordt tot wethouder door de gemeenteraad van Almelo. Anja Timmer gaf al eerder aan te willen stoppen maar bleef op uitdrukkelijk verzoek van de eveneens deze maand vertrekkende waarnemend burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld aan.
Dat verzoek kwam na de commotie rond de voordracht van Deventernaar Jos Pierey (PvdA) die vooraf verkondigde niet naar Almelo te willen verhuizen. De fractie Lokaal Almelo Samen (LAS) bond toen de kat op het spek en pleitte voor een bestuurskundig ervaren wethouder die door de gemeenteraad zou moeten worden voorgedragen. Met de aanstaande benoeming van Van Wijk is dat nu bijna een feit. Op de functie solliciteerden 11 kandidaten.
Marcel Zielman, voorzitter van de selectiecommissie: “ Met Christien van Wijk halen we een ervaren bestuurder in huis. Zij heeft vanuit haar eerdere werkzaamheden ervaring met de portefeuilles zorg en jeugdzorg en personeel en organisatie.“

Archief
Terug naar vorige pagina