Politiek nieuws


Plaatsing  
 
23-06-2016  

PvdA uit coalitie, Timmer kan naar huis

 

ALMELO – Het geklungel van de PvdA in de zoektocht naar een opvolger van de vertrekkende wethouder Anja Timmer is de lokale ‘rooien’ noodlottig geworden. Decennia maakte de PvdA deel uit van de coalitie, een periode waarin de partij voor een belangrijk deel mede verantwoordelijk was voor te megalomane plannen en investeringen die hebben geleid tot financiële nood en verscherpt toezicht van de provincie Overijssel. Een periode ook waarin de lokale afdeling de laatste ‘regeerperiodes’ blijkbaar niet meer in staat was voldoende wethouders te vinden uit Almelose gelederen maar wethouders aantrok van buiten de stad en feitelijk sneuvelde met de kandidatuur van Deventernaar Jos Pierey die ook nog eens het lef had om te verkondigen dat hij niet naar Almelo wilde verhuizen. Het leidde tot ruzies binnen de partij en tot onmin in de gemeenteraad waar de PvdA duidelijk werd gemaakt dat er geen draagkracht meer is om als geminimaliseerde fractie opnieuw een wethouder te kunnen leveren.
Het is de conclusie die kan worden getrokken na een weekend van overleg met alle fractievoorzitters onder leiding van CDA’er Rob Franken en dat woensdagavond zijn beslag kreeg. 
De fractievoorzitters gaan nu zelf op zoek naar een kandidaat die in ieder geval in Almelo moet wonen en raadsbreed voldoende steun krijgt om Anja Timmer op te volgen, die zoals eerder kenbaar is gemaakt, meer balans zoekt in haar leven en zeker niet bereid is om de huidige bestuursperiode uit te zitten.
Omdat de PvdA de regie is kwijtgeraakt, komt de partij niet zelf met een kandidaat. De nieuwe fractievoorzitter van een fractie van twee personen, Marjolein Wessels betreurt de gang van zaken en wil zich meer op de inhoud richten waarbij werd uitgesproken dat het huidige coalitieakkoord wordt gerespecteerd.

Archief
Terug naar vorige pagina