Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-06-2016  

Franken onderzoekt vervanging wethouder Timmer

 

ALMELO – Het CDA heeft oud- raadslid Rob Franken van stal gehaald om de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Almelo te polsen op welke wijze een opvolger kan worden gevonden voor wethouder Anja Timmer. De Hengelose PvdA-politica wil meer balans in haar leven brengen en een stapje terug doen als bestuurder.
Franken was in 2014 de grondlegger van de coalitie CDA, D66, PvdA, SP en na het tussentijdse vertrek van de wethouders Jan van Marle en Claudio Bruggink de man die de ChristenUnie de coalitie binnenloodste om het versplinterde D66 te kunnen lozen.
Nu doet zich een vergelijkbaar probleem  voor bij coalitiepartner PvdA dat inmiddels is geminimaliseerd tot 2 raadszetels.
Timmer niet laten opvolgen lijkt geen gangbare weg vanwege de overbelasting in portefeuille bij drie resterende wethouders.
Of Franken er in slaagt om uiterlijk woensdag a.s. een oplossing te bedenken dat kan bogen op een meerderheid, valt nog te bezien. De huidige coalitie telt 14 raadszetels. Alleen als LAS zich aansluit, ontstaat er een minimale meerderheid. LAS ziet het liefst een kandidaat die breed door de gemeenteraad wordt ondersteund. Een kandidaat uit PvdA-kring acht LAS in de huidige situatie niet wenselijk. Voor een meerderheid zou ook de VVD nodig zijn indien de PvdA afvalt.

Archief
Terug naar vorige pagina