Politiek nieuws


Plaatsing  
 
29-11-2015  

MKB duivels op college wegens parkeerheffing

 

ALMELO – Het Midden en Kleinbedrijf in Almelo is duivels op het Almelose college van B&W dat vast wil houden aan een verhoging van de parkeerheffing op straat in het centrum van 1,50 euro naar 2,50 euro per uur voor de eerste twee uur, een verhoging van maar liefst 66 procent. De uren daarna krijgt men volgens het voorstel 50 procent korting.

De nieuwe heffing moet volgens het gekortwiekte college (CDA/PvdA/SP) gelden voor 24 uur per dag en zeven dagen per week.
Eerder maakte de winkeliersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA) al misbaar en zamelde handtekeningen in. Ook de gemeenteraad wees in in eerder stadium het gehele voorstel al naar de prullenbak maar verantwoordelijk wethouder Irene ten Seldam (CDA) gaat stoer door om extra centen via de 'heilige koe' in de lege gemeentekas te krijgen.

Dat is nu het gehele Midden en Kleinbedrijf in Almelo in het verkeerde keelgat geschoten. Het MKB vindt bij monde van voorzitter mevrouw Y. Koolhaas dat het college te weinig oog heeft voor de actualiteit in de binnenstad (leegstand en naderende stadsvernieuwing) en vindt tevens dat het college de motie van de gemeenteraad om het pas in 2013 gestarte huidige beleid, eerst te evalueren, moet uitvoeren. Ook stelt Koolhaas in de brief dat de voorgenomen forse verhoging van het parkeertarief catastrofaal kan uitpakken voor de binnenstad.
De binnenstad heeft al jaren te kampen met lagere bezoekersaantallen en kan nauwelijks de concurrentie nog aan met de bloeiende winkelcentra in de wijken en de buurgemeenten waar gratis parkeren nog wel kan.


Boze brief van MKB Almelo over hoger parkeergeldtarief in centrum

Archief
Terug naar vorige pagina