Politiek nieuws


Plaatsing  
 
20-11-2015  

Ook raadslid De Olde (PVA) wil een zakencollege

 

ALMELO – Na de grootste oppositiefractie LAS wil ook de raadsfractie PVA (Harry de Olde)een zakencollege bestaande uit vier wethouders. LAS-voorman Gijs Stork lanceerde het idee al tijdens de raadsvergadering van dinsdag waarin de wethouders Jan van Marle (CDA) en Claudio Bruggink (D66) formeel hun vertrek per direct verkondigden.
Dit vertrek is nu ook de PVA te mager, net zoals LAS en de inmiddels afgescheiden D66’ers Gerritsen en Isendoorn een week eerder al verkondigden middels respectievelijk een motie van treurnis en het opzeggen van het vertrouwen in het college door het D66-smaldeel. De PVA vindt dat het college een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid heeft voor het beleid en wil dus feitelijk dat ook de zittenblijvers Irene ten Seldam (CDA), Anja Timmer (PvdA) en Javier Cornelissen (SP) in navolging van hun vertrokken collega’s het veld ruimen, voor maximaal vier nieuwkomers zonder politieke banden met de raadsfracties. Volgens De Olde kan dit zakencollege in de resterend bestuursperiode tot maart 2018 puur op gronden van algemeen Almelo’s belang met raadsvoorstellen komen om een meerderheid in de raad te verkrijgen. Daarmee wordt een machtsverdeling in een coalitie zoals zich nu ontspon, voor die periode voorkomen.
De Olde heeft zijn standpunten kenbaar gemaakt in een gesprek met de door het CDA aangestelde ‘informateur’ en ex- raadslid Rob Franken, zo staat in een door de PVA verspreidt persbericht.

Archief
Terug naar vorige pagina