Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-11-2015  

Bolhuis stapt uit fractie tot treurnis van PvdA


Niet de personen wisselen in de gemeenteraad maar wel de verhoudingen.
 

ALMELO – De coalitie CDA/D66/PvdA/SP is nu een minderheid in de Almelose gemeenteraad. Oorzaak het uit de fractie van de PvdA stappende raadslid Lieneke Bolhuis. Volgens Bolhuis verliep de communicatie binnen de fracties steeds moeizamer en kon zij zich steeds minder verenigen in de lijn die de fractie uitzette. Toch wil Bolhuis de stem van haar kiezers blijvend laten doorklinken in de gemeenteraad. Temeer daar de gemeente staat voor een zware opgave (gebrek aan geld) en dus harde keuzes moet maken. Daar waar het kan wil Bolhuis het college blijven steunen. Lijst Bolhuis is nu de zevende éénmansfractie in de gemeenteraad.
Bij de PvdA is men totaal verbijsterd en verbaasd over het uit de fractie treden van Bolhuis. Vooral ook omdat Bolhuis in het verleden de rol van secretaris en penningmeester vervulde van de afdeling en ook jaren de drijvende kracht was achter de verkiezingscampagnes. 
Nog onlangs sprak zij de traditionele 1 mei rede uit.

Afdelingsvoorzitter Herman Zwerink, fractievoorzitter Willem Loupattij en wethouder Anja Timmer lieten in een persbericht weten dat zij het vertrek van Bolhuis bij de PvdA niet hebben zien aankomen en betreuren het dat zij in tegenspraak met beloften toch haar zetel in de raad blijft claimen.

Het CDA vormt nu de met zeven raadsleden de grootste fractie door de eerdere overstap van Robin Gelici van de SP naar de Christen Democraten. LAS is met zes zetels de grootste oppositiefractie. D66 (4), PvdA (3), SP (3), VVD (3), ChristenUnie (2), Lijst Çete (1), PVA (1), Almelo Centraal (1), Leefbaar Almelo (1), GroenLinks (1), Lijst Stam (1) en Lijst Bolhuis (1) completeren de 35-koppige Almelose gemeenteraad.

Archief
Terug naar vorige pagina