Politiek nieuws


Plaatsing  
 
23-08-2015  

PvdA luidt alarmbel over vertrek Rechtbank

 

ALMELO – De PvdA-fractie schijnt geluiden te hebben opgevangen via partijkanalen dat het kabinet van plan is om de Rechtbank Almelo op te heffen. Het nagenoeg nieuwe gebouw werd onlangs nog uitgebreid met een nieuwe extra beveiligde zittingszaal. Het arrondissement Almelo viel eerder al onder het ‘slopersbewind’ van dit VVD/PvdA kabinet en behoort sindsdien onder het bewind van de Rechtbank NoordOost Nederland in Zwolle.
De PvdA in Almelo roept het college van B&W op om in actie te komen en zegt zelf ook haar Haagse kanalen te willen bewerken om dit tweede grote onheil voor Almelo te voorkomen. Eerder al besloot Den Haag dat de Belastingdienst in Almelo gaat verdwijnen ten faveure van Enschede.

Lees ook: Volksopstand

<< Voormalig minister Ivo Opstelten (VVD) bezegelde de 'fusie' van Rechtbank Almelo met Rechtbank Zwolle. Nu dreigt opnieuw vertrek en leegstand.
Het naastgelegen moderne gebouw (met biljartkamer) van de Belastingdienst staat al te huur aangeboden net zoals delen van de naastgelegen
JAVAtoren
.
Kortom de gehele stadsvernieuwing rond het NS station oostzijde van het laatste decennia, dreigt op een debacle uit te draaien met ook deze keer dank aan Den Haag.

Archief
Terug naar vorige pagina