Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-02-2014  

Hoeveel gooit de gemeente nog over de balk?

 

ALMELO – Dat de gemeente Almelo herhaaldelijk een scheve schaats rijdt in juridische procedures door domme collegebesluiten is langzamerhand nationaal bekend. Om er een paar te noemen de vergunningenstrijd om de horeca-exploitatie van Kinderspelparadijs Dolle Pret met de belachelijke dwangsom, de zinloze vergunningenstrijd om Grand Café De Rechter met de droeve gijzeling in het stadhuis tot gevolg en allerlei onderzoeksrapporten die honderden aanbevelingen opleverden waar nauwelijks iets mee gedaan wordt.

Nu wordt de ontslagprocedure van archivaris Henk Beijers breeduit belicht in het ambtenarenmagazine Binnenlands Bestuur. Almelo staat weer voor joker omdat niet eerst wordt nagedacht door het dagelijks bestuur van de gemeente.
Allemaal het gevolg van creatieve omschrijvingen in beleid en besluit terwijl rechtlijnigheid gevraagd is om dit soort procedures te voorkomen. De gemeente Almelo wordt weer eens fraai belicht. Daar kan geen Almelo Promotie tegenop!

Overigens wacht ons nog het bericht dat de gemeente Almelo het vermeende tegoed van 1 miljoen euro in de Fortezza-affaire ook op de buik kan schrijven. Eerder deze week besloot het college dat er 400.000 euro schadevergoeding wordt betaald aan het bouwconsortium dat de binnenstad zou gaan vernieuwen. De verandering in plannen geven daartoe aanleiding, kunt u bij de collegebesluiten van 20 februari jl. lezen.

Archief
Terug naar vorige pagina