Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-02-2014  

Rumoer over ‘stiekeme´ debatcultuur


Verhit debat tussen wethouder Johan Andela en raadsnestor Gijs Stork (r)
 

ALMELO – Het politieke debat tijdens het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek ontaarde donderdag in een flinke aanvaring tussen wethouder Johan Andela (VVD) en raadsnestor Gijs Stork (ALA). Andela verkondigde dat er de komende week een verrassende ontwikkeling voor de binnenstad bekend wordt gemaakt maar liet verder niets los. Stork noemde dat typerend voor de wijze waarop dit college opereert en zelfs de gemeenteraad niet inlicht. “Dat is de typische bestuurscultuur waar we van af moeten”, zei Stork. “De oppositie kan er kennelijk niet goed tegen dat het huidige college de vernieuwing van de binnenstad uiteindelijk toch van de grond krijgt, de druiven zijn blijkbaar zuur”, reageerde Andela waarop Stork van repliek diende met; “Neen, de rapen zijn gaar. Dat is heel wat anders.” Het tekent de verhouding tussen college/coalitie (VVD/PvdA/CDA) enerzijds en de oppositie anderzijds.
Ook tekende in Rumoer zich een meerderheid af voor gratis parkeren in de binnenstad. Vooral de lokale partijen komen daarmee tegemoet aan de wens van de ondernemers, hoewel Almelo Centraal daar genuanceerder over denkt. GroenLinks en PvdA willen het autogebruik juist niet stimuleren en wethouder Anja Timmer (PvdA) stelde dat uit onderzoek is gebleken dat gratis parkeren geen invloed heeft op bezoekersstromen. Het CDA koos de zijde van de lokale partijen en ziet wel degelijk een stimulans voor shoppen in de binnenstad.
Voorbeelden elders met gratis parkeren in blauwe zones, zijn er echter te over. Blijkbaar moet men het nog eens worden over de maximale gratis parkeertijd.

Naschrift redactie:
Wethouder Andela besefte na een nachtje slapen kennelijk dat hij geen garen spinde met zijn verhullende onthulling. Vrijdag stuurde het college van B&W een persbericht dat ontwikkelaar Urban Interest, Aws Beter Wonen en de gemeente Almelo het eens zijn geworden over woonappartementen op de verdiepingen van de voormalige V&D locatie aan het Waagplein en dat gezamenlijk gewerkt wordt aan de ontwikkeling van het gebied tussen de Wierdensestraat en de nieuwe havenkom.

Fotoreportage: Jan Bril


Persbericht: Urban Interest/Beter Wonen/gemeente Almelo

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina