Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-02-2014  

Vragen over ‘duistere’ bijeenkomst

 

Vragen over ‘duistere’ bijeenkomst

Een open bestuurscultuur. Dat is waar Almelooooo voor staat. Daarom stuur ik deze brief naar de complete raad en tevens bcc naar externen.

Gisteravond ( maandag 3 februari) hadden we vanaf 20.00 uur een bijeenkomst voor alle fractievoorzitters in de raad. In de spoed om op tijd te zijn, ging ik op dat moment niet al te lang in op een verrassende opmerking van de fractieleider van ALA, Gijs Stork, “We zien elkaar toch straks nog wel in de extra bijeenkomst om 21.30 uur? “.
“Bijeenkomst straks, welke? Ik weet niet wat je bedoelt.”
“Heb je geen uitnodiging gehad van Jaap Stapel voor straks?”
“Nee, ik weet nergens.”

Na afloop van de bijeenkomst vanaf 20.00 uur sprak ik buiten op straat de lijsttrekker voor Almelo Centraal, het huidige raadslid Israa Abdullatif. Ik vroeg haar: “Weet jij iets af van een extra bijeenkomst straks?” “Nee, was haar antwoord.”

Vandaag sprak ik Gijs Stork uitgebreider. Hij legde me uit dat er gisteravond een extra bijeenkomst was over het contract met diverse externe partijen dat we als gemeente Almelo hebben t.a.v. de ontwikkelingen in de binnenstad en de gevolgen daarvan. De bijeenkomst was volgens hem ontstaan, omdat de deelnemers aan het presidium van mening waren dat er behoefte was aan een extra bijeenkomst. Aanwezig waren volgens Stork de fractievoorzitters van PvdA, VVD, CDA, ALA, D’66 en “door toeval, want hij kwam langslopen en zag ons zitten” Jan Veenstra van CU.

Ik heb een open vraag: hoe kan het dat deze bijeenkomst heeft plaatsgevonden op bovenomschreven wijze?

Uiteraard is het vrij aan iedere partij in de raad, om op ieder moment met wie dan ook (en welke partij wel of niet) een afzonderlijk gesprek te voeren.
Echter: de wijze waarop ik dit verslag met u alle deel, werpt bij mij vragen op die ik graag goed beantwoord wil hebben. Onder meer: wat is hier de rol van het presidium? Hoe kan het dat bij Stork het idee leefde dat alle fractievoorzitters door de voorzitter van het presidium waren uitgenodigd?
In afwachting van antwoorden laat ik mijn andere vragen nog even buiten beschouwing.

Met vriendelijk groet
Jan Hammink namens Almelooooo
 

Archief
Terug naar vorige pagina