Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-12-2013  

Ombudsman tikt gemeente over de vingers

 

ALMELO – De Overijsselse Ombudsman heeft de gemeente Almelo over de vingers getikt inzake de inning van de dwangsommen die werden opgelegd aan Kinderspeelparadijs Dolle Pret. Dolle Pret kreeg die dwangsommen opgelegd vanwege het organiseren van feesten in de bovenzaal. Die situatie is inmiddels wel weer toegestaan omdat de gemeenteraad ingreep in deze onverkwikkelijke affaire met morele vraagtekens. De gemeente hield wel vast aan het innen van de al opgelegde dwangsommen inclusief kosten ten bedrage van ruim 68.000 euro. Hoewel de afbetalingstermijnen keurig verliepen volgens gemaakte afspraak, kwam plotseling de deurwaarder beslag leggen op de gehele inboedel tijdens de openingsuren en in bijzijn van bezoekers.
Onderneemster ter Avest diende daarop via haar juridisch adviseur JEEJAR bezwaar in en deponeerde tevens een klacht bij de Provinciale Ombudsman.
De gemeente ontkende tegen de Provinciale Ombudsmande opdracht te hebben verstrekt aan deurwaarderskantoor CGN Eshuis & Partners om de exploitante een exploot te bezorgen voordat de reguliere betalingstermijn afliep. Het deurwaarderskantoor meldde vervolgens dat er intern iets was misgegaan. Desondanks acht de Provinciale Ombudsman dat de gemeente Almelo t.a.v. de kernwaarde eerlijk en betrouwbaar onzorgvuldig heeft gehandeld en dat eveneens onzorgvuldig heeft gedaan t.a.v. de klachtafhandeling.

Lees ook rubriek Uw mening: ‘College praat recht wat krom is

Archief
Terug naar vorige pagina