Politiek nieuws


Plaatsing  
 
31-10-2013  

VVD knikkert Abdullatif uit de afdeling Almelo


archieffoto: Minister-president Mark Rutte met links Israa Abdullatif tijdens het bekende haringhappen bij Bolk Transport
 

Geachte leden van de pers,

Zojuist bereikte mij het bericht dat het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten mijn lidmaatschap om te zetten in een landelijk lidmaatschap. Dit betekent dat ik nog wel lid ben van de VVD, maar niet langer van de afdeling Almelo. Het hoofdbestuur heeft deze beslissing genomen op verzoek van het Almelose afdelingsbestuur. Het afdelingsbestuur deed dit verzoek zonder hierover de leden in Almelo te raadplegen. Een opmerkelijke handelwijze die ingaat tegen de partijstatuten. Het afdelingsbestuur had mij overigens het liefst volledig willen laten royeren.

Op 11 oktober heeft zowel het afdelingsbestuur als ikzelf een gesprek gehad met een afvaardiging van het hoofdbestuur. Het gesprek met mij verliep in goede sfeer; mijn schets van de afdeling Almelo bleek te passen in een breder plaatje van slecht functionerende afdelingen waar langzittende personen met dominant, star gedrag verandering blokkeren en open discussies uit de weg gaan. Mijn met emails van fractievoorzitter en afdelingsvoorzitter gedocumenteerde relaas over een aantal interne incidenten – die ik verder niet in openbaarheid heb gebracht – werd geschokt aangehoord.
Vanuit partij-optiek is het echter begrijpelijk dat het hoofdbestuur het afdelingsbestuur volgt. Ikzelf ben er niet rouwig om dat ik de lokale partijcultuur niet meer van nabij mag beleven. Mijn goede contacten met indivuele afdelingsleden zullen zeker blijven bestaan.

Vriendelijke groet,
Israa Abdullatif

 

Naschrift redactie:

AlmeloAnders.nl heeft weer een ludieke politieke prent gemaakt n.a.v. dit bericht van Israa Abdullatif.

Archief
Terug naar vorige pagina