Politiek nieuws


Plaatsing  
 
19-09-2013  

Ouderen De Riet op zeepkist in Rumoer (update)

 

ALMELO - De actiegroep voor behoud van het dienstencentrum de Riet voelt zich volkomen genegeerd door de gemeente Almelo, Scoop Welzijn en stichting Aveleijn. Op het dienstencentrum is van alles gaande en staat er voor na de herfstvakantie een grote verbouw op het programma. Daardoor moeten groepen toch naar elders verkassen terwijl de aangenomen motie op 2 juli juist vermelde dat de activiteiten gecontinueerd moesten worden.

Wethouder Mieke Kuik en Annebell Engles, directeur van Scoop Welzijn, voeren een beleid maar houden de actiegroep angstvallig buiten de plannen. Dit schiet de actiegroep totaal in het verkeerde keelgat en donderdagavond neemt coördinator en ex- PvdA-voorzitter Hendry Bosch van de actiegroep plaats op de zeepkist in de bibliotheek teneinde de indieners van de motie en zij die deze motie steunden, ervan te overtuigen dat zaken heel anders lopen dan de gemeenteraad wil. De gemeente is verplicht de motie uit te voeren zoals die is bedoeld maar zet op dit moment de gemeenteraad in de kou!

Persbericht PvdA Almelo d.d. 25-09-2013

PvdA: Uitvoering motie Dienstencentrum op koers
De PvdA Almelo heeft tijdens de voorjaarsnota het initiatief genomen om het dienstencentrum “De Riet” open te houden. Momenteel wordt hard gewerkt aan de uitvoering van de motie. De PvdA is tevreden dat vrijwel alle activiteiten binnen het Dienstencentrum uitgevoerd kunnen worden.
De motie Dienstencentrum werd door een raadsmeerderheid gesteund. De PvdA steunde hiermee het actiecomité dat opgericht was om het dienstencentrum open te houden. Het actiecomité had zelf al een tweetal partners gevonden, Beter Wonen en Aveleijn, die financieel wilden bijdragen in de huur van het dienstencentrum. Aveleijn zou voor een deel ook gebruik gaan maken van het gebouw. Er restte nog een gat van 20.000 euro, dat gat werd door de motie gedicht, niet alleen voor dit jaar, maar ook voor de komende jaren.
De PvdA Almelo hecht er aan te melden dat vervolgens door de verschillende betrokken partijen zoals de gemeente Almelo en Scoop voortvarend aan de slag is gegaan met het uitvoeren van de motie. Dat heeft erin geresulteerd dat vrijwel alle activiteiten binnen het dienstencentrum gehandhaafd kunnen blijven. Alleen de computer educatie en de bridgeclub moeten verplaatst worden naar een andere locatie, waarbij aangetekend dient te worden dat de bridgeclub oorspronkelijk ook al gehuisvest was op een andere locatie. Voor beide activiteiten is een oplossing gevonden of lijkt een oplossing nabij.
De PvdA is tevreden met het feit dat een belangrijke voorziening op wijkniveau voort kan blijven bestaan en bedankt het actiecomité voor zijn inzet daarvoor.

 

Archief
Terug naar vorige pagina