Politiek nieuws


Plaatsing  
 
03-09-2013  

Almelo gaat veel rechtszaken tegemoet

 

ALMELO – De voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan Rohof/Goossenmaat leidde dinsdagavond in de gemeenteraad tot discussie. Aanleiding is het voornemen om de detailhandelsfunctie van het voormalige Revoort-pand in de Nieuwstraat te onttrekken. Eigenaar Divrik is daar vierkant tegen ondanks dat het pand al enige tijd leeg staat en heeft dit de raadsfracties laten weten. Raadslid Çete nam het op voor Divrik evenals raadslid Kamphuis maar de aangekondigde motie van Çete werd ingetrokken omdat deze geen meerderheid zou krijgen.
Reden is de ‘vlucht’ van de meerderheid in de gemeenteraad die zich verschuilt achter de juridische strijd die eigenaar Divrik tegen de gemeente heeft aangespannen. Divrik is niet door de gemeente actief op de hoogte gesteld van het voornemen en vreest dat de waarde van het pand fors afneemt.

Met het onlangs eerder aangenomen raadsbesluit om de detailhandelsfunctie rond een nieuw voetbalstadion en de Woonboulevard te verruimen, heeft de raad zich in de vingers gesneden omdat dat besluit ook inhield dat er sterfhuisconstructies zouden komen van leegstaande panden in de invalswegen Nieuwstraat, Zuiderstraat, Bornerbroeksestraat en Bornsestraat. Kortom het aantal juridische procedures zal in de komende jaren fors stijgen zoals ook de affaire Dolle Pret al eerder op gelijke wijze ontstond. Temeer daar de gemeente dit soort wijzigingen niet per brief meldt aan eigenaren maar volstaat met een vermelding in de gemeenteadvertentie die wekelijks in het Almelo's Weekblad wordt gepubliceerd.

Archief
Terug naar vorige pagina