Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-07-2013  

Scheuring in VVD Almelo, Abdullatif alleen verder


Israa Abdullatif (links) hier met minister-president Mark Rutte tijdens het Haringhappen 2012 bij Bolk Transport
 

ALMELO - Ze stond op de verkiezingslijst voor de VVD voor de Tweede Kamer en behaalde landelijk nog aardig wat voorkeurstemmen, Israa Adullatif, boekhandelaar ter stede en raadslid die zelfstandig durft te denken en niet alles wat door de fractieleiding wordt voorgekauwd, ook slikt. Al vaker besloot zij haar stem anders te laten klinken bij raadsvoorstellen dan haar eigen fractie. Daar was men bij de VVD niet blij mee maar een aanstaand conflict werd door fractievoorzitter Nijhuis en ‘coming man’ Jemy Pauwels maar al te graag weggewuifd. Nu is de ‘kogel dan toch door de kerk’, ruim een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezing stapt zij uit de fractie en gaat ze als zelfstandig raadslid verder. Toch wil ze lid blijven van de VVD want ze voelt zich liberaal, maar of dat kan?
"De afgelopen jaren heb ik van vele Almeloërs steun en instemming ontvangen ten aanzien van mijn standpunten en wijze van opereren – juist ook van mensen die op de VVD hebben gestemd. Daarom geef ik mijn zetel niet op en blijf ik mij nu dus als zelfstandig raadslid inzetten als vertegenwoordiger van de Almelose bevolking", schrijft zij er over in haar persbericht.
Ze zegt verder persoonlijk op goede voet te verkeren met de fractieleden maar dat staat los van haar overtuiging ten aanzien van het bedrijven van politiek en die kloof werd onoverbrugbaar. Jammer voor de VVD maar goed voor het individueel verantwoord denken en gedurfd om de kadaverdiscipline tegen te gaan. Er komen maanden dat zij nog meer van zich kan laten zien en horen en dat is een aanwinst voor het debat in de raad. In maart 2014 moet er dus wat gebeuren om haar terug te krijgen in de Almelose gemeenteraad. Wie dan het gelag betaald?


Archief
Terug naar vorige pagina