Politiek nieuws


Plaatsing  
 
31-05-2013  

Nieuwe poging voetbalstadion in binnenstad


Winkelend publiek kan ook de trainingen bekijken.
Grootste probleem is 3000 (gratis) parkeerplaatsen nu aan het grondwerk voor de bouw van en nieuw stadhuis is begonnen.
 

ALMELO – De projectontwikkelaars Urban Interest en Fresh Vastgoed hebben hun krachten gebundeld om een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo te realiseren in de binnenstad. Urban Interest heeft grote belangen in de binnenstad en Fresh Vastgoed ziet zich geconfronteerd met tegenslagen voor de ontwikkeling van Almelo Nouveau aan de Nijreesingel/Bornsestraat.
Het idee werd enkele maanden geleden al gelanceerd door Urban Interest, dat zich flink verzet tegen de plannen om aan de Weezebeeksingel zo’n 30.000 m2 detailhandel toe te staan om de bouw van een nieuw stadion überhaupt mogelijk te maken.
Het college van B&W keek destijds wel even naar het idee van Urban Interest maar stopte het al snel in de diepste lade. Nu Urban Interest en Fresh Vastgoed de krachten hebben gebundeld en ook Heracles Almelo het idee niet meer vierkant afwijst. Zal het gemeentebestuur zich opnieuw moeten buigen over het conceptplan dat ook een plan B inhoudt voor ontwikkeling geconcentreerd aan de Weezebeeksingel. Vooral Fresh Vastgoed wil haar opgebouwde rechten van Almelo Nouveau mogelijk elders realiseren.
Bureau Hypercube heeft zich namens Heracles Almelo bereidt getoond om mee te praten. Wel blijft daarbij de voorkeur uitgaan voor plan B dat beter aansluit bij de bestaande plannen van Heracles Almelo.

< Het conceptplan volgens ZZDP Architecten Amsterdam


Brief aan de gemeenteraad
Mail namens Heracles Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina