Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-05-2013  

Behoudt Dienstencentrum De Riet twijfelachtig

 

ALMELO – Het gesprek van vrijdagmiddag tussen wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) en het actiecomité tot behoudt van het openhouden van Dienstencentrum De Riet, heeft niet tot euforische gevoelens geleid bij de actievoerders.
Woningstichting Beter Wonen nam haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door zich bereid te verklaren om de huurprijs met 15 procent te verlagen, maar dat biedt onvoldoende soelaas om de bezuinigingstaak van 60.000 euro te halen. Het financiële gat bedraagt nog 20.000 euro om de activiteiten voor ouderen in het Dienstencentrum De Riet gedeeltelijk te kunnen handhaven.
Het dienstencentrum was het eerste activiteitencentrum voor ouderen in Almelo en begon ooit met een stadskeuken en tal van activiteiten voor senioren. Het voelt voor de betrokken ouderen daarom ook als een soort ‘huiskamer’ waarmee grote emotionele bindingen bestaan. Veel betrokkenen hebben al eerder gezegd niet meer naar activiteiten te gaan die zoals worden beoogd worden verspreid over meerdere wijkcentra.
De wethouder verkondigde dat zij gehouden is aan de bezuinigingstaakstelling van de gemeenteraad. De keuze waarop moet worden bezuinigd, ligt echter wel op haar bordje en dat van SCOOP Welzijn. Al in september 2012 bestond daarover tussen de wethouder en SCOOP overeenstemming. Achtergrond daarbij is tevens de verpachting van de exploitatie van Almelose wijkcentra. Wethouder Kuik wil dus feitelijk niet anders gelet ook op de juridische procedures tussen het bestuur van ’t Veurbrook en de gemeente. Het stichtingsbestuur kreeg eerder deze week formeel de sleutel van het verbouwde Veurbrook terug en mag nog enkele maanden de exploitatie voeren. ‘Men moest voldoen aan de datum van oplevering, maar het was nog een grote chaos en ook stonden de bouwhekken nog om het pand, zodat wij niet naar binnen konden’, vertelde bestuurder Hennie Nijhuis tegen AlmeloNieuws.nl
Het wordt dus tijd dat de gemeenteraad zich uitspreekt over het gevoerde welzijnsbeleid!

Archief
Terug naar vorige pagina