Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-05-2013  

Verbazing over opheffing buslijn 27 (De Riet)


Oud- Almeloër Bas van den Toren en Gerard Oosterlaar scoorden in 1995 de nummer 1 hit ‘Het Busje Komt Zo´. Voor de bewoners van De Riet kan een dikke streep door dat Komt Zo.

 

ALMELO – Voor velen komt de aangekondigde opheffing van buslijn 27 (De Riet) als een donderslag bij heldere hemel, maar al in de zomer van 2012 publiceerde AlmeloNieuws.nl dit voornemen, omdat de chauffeurs van Connexxion toen al op de hoogte waren en daar destijds openlijk over spraken. De opheffing van lijn 27 zou toen al met het college van B&W zijn afgestemd.
Dat voornemen is niet besproken met de wijkcommissie ZuidOost blijkt uit het schrijven van voorzitter H. Webbink. Dat roept de vraag op of het college van B&W wijkcommissies wel als serieuze partners ziet.

De brief van voorzitter Webbink:

Met verbazing hebben wij kennisgenomen van het besluit om buslijn per december te laten vervallen.
Ondanks de lage bezetting van passagiers is het openbaarvervoer voor de bewoners van de Riet van groot belang.
De voorzieningen in de wijk is al niet groot en is men vaak aangewezen aan het Centrum .
Het belang van vooral ouderen in de wijk deze groep bewoners zal nog uitgebreid worden met de komst van appartementen in de Rietmavo.
Een aantal nieuwe bussen niet aan te schaffen zou de kosten kunnen drukken maar laat wel buslijn 27 in het belang van de Rietbewoners gewoon rijden.

Voorzitter Wijkcommissie zuidoost
H. Webbink

Archief
Terug naar vorige pagina