Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-02-2013  

Al ruim 800 handtekeningen tegen bouw stadhuis

 

ALMELO – De petitie van initiatiefnemer Marcel Ensink tegen de bouw van een nieuw stadhuis heeft al meer dan 800 handtekeningen opgeleverd en dat is veel als men bedenkt dat per computer (afzender) maar één ondersteuningsverklaring kan worden ingeleverd.

In november jl. brachten we de petitie al eens onder de aandacht, maar vandaag bereikte de mailbox van de redactie opnieuw meerdere verzoeken om de actie extra onder de aandacht te brengen. Opvallend genoeg kwamen die verzoeken ook via meerdere raadsleden binnen die niet voor een nieuw stadhuis zijn, maar het huidige stadhuis willen handhaven en beperkt willen moderniseren waar nodig.
Het huidige stadhuis is bovendien groter dan het nog te bouwen nieuwe stadhuis en ook nu zijn er afdelingen elders gehuisvest in bijvoorbeeld het Twenthe Centrum en in de Java toren. Het is dus voor vele tegenstanders van nieuwbouw een illusie dat de huisvestingskosten lager uitvallen dan begroot, omdat ook dan afdelingen elders onderdak blijven houden. Zij achten flexwerkplekken een onvoldoende maatregel om alle ambtenaren onderdak te bieden in een nieuw stadhuis en bovendien zijn er ook langdurige huurcontracten afgesloten.

U kunt de actie ondersteunen via: www.geennieuwstadhuis.nl

Lees ook: 'Burgerpetitie tegen bouw van nieuw stadhuis'

< De poster die binnenkort wordt verspreid
 

Archief
Terug naar vorige pagina