Politiek nieuws


Plaatsing  
 
30-01-2013  

PVA wil proef hondenpoepbuizen


Schepen Arnold Naessens van de gemeente Zedelgem toont hoe het moet.
Open de hondenpoepbuis en drop het zakje erin.

Reactie:
Volgens raadslid Gerwin Kamphuis kunnen deze poepbuizen het probleem van wildplassen eveneens oplossen!
 

 

Schriftelijke vragen Partij Vrij Almelo              Per Email

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almelo   
Betreft: het op proef plaatsen van hondenpoepbuizen.
 
Geacht College,
Hondenpoep is een vervelend probleem. We hoeven het niemand uit te leggen dat het absoluut niet aangenaam is om in een hondendrol te trappen. Een van de grootste ergernissen bij onze burgers is dat er op het openbaar domein hondendrollen aanwezig zijn. Door het plaatsen in de wijken van ondergrondse containers zal het probleem zich gaan verergeren want waar moet je je hondendrol laten? Natuurlijk is het ook niet prettig als je al wandelend met je hond zo’n zakje met een verse drol moet meedragen. Het liefste zou je dit zo vlug als mogelijk ergens willen deponeren.
Wij verwachten dan ook dat er veel meer baasjes de uitwerpselen van hun hond zouden opruimen indien hier echte voorzieningen voor zijn. Wij vinden dat de gemeente naast de ingezette weg van strenge handhaving een stapje verder moet gaan en een oplossing voor dit hondenpoepprobleem moet aanreiken. In dit kader willen we het college wijzen op een in ons buurland België succesvolle aanpak. In diverse grote plaatsen is hier een eenvoudig soort afvalbak geplaatst die er uitziet als een niet-opvallend paaltje.
De afvalbak die de vorm van een buis heeft is herkenbaar, eenvoudig, onderhoudsvrij, gebruiksvriendelijk, vandalismevrij, hygiënisch en ook nog esthetisch. Deze hondenpoepbuis is een totaal nieuw doordacht concept met als enige functie aan hondenliefhebbers de mogelijkheid te bieden om zich op een eenvoudige manier te ontdoen van hun hondenpoepzakje. De kantelende kegelvormige buis heeft een deksel bovenaan voor het deponeren van het hondenpoepzakje en onderaan een groter deksel voor lediging. Het dumpen van ander afval is in deze door de smalle buisopening aan de bovenkant niet mogelijk. 
Uit berichtgeving via internet door bewonersgroepen uit diverse Belgische gemeenten maar ook uit diverse berichten hierover in diverse Belgische kranten kan worden afgeleid dat deze hondenpoepbuizen een succes zijn en dat waar hondenpoepbuizen staan het hondenpoepprobleem sterk is afgenomen. 
De Partij Vrij Almelo doet een beroep op u om hier eens serieus naar te kijken. Bezorgde berichten uit de Almelose samenleving en gesprekken met beleidsambtenaren doen ons besluiten hier met spoed uw aandacht op te vestigen.

Met vriendelijke groeten,
Harry de Olde
Partij Vrij Almelo

 

Archief
Terug naar vorige pagina