Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-01-2013  

Geen vangrail A35 nodig zegt gemeente

 

ALMELO – Raadslid Gerwin Kamphuis heeft donderdag een gesprek gehad met het afdelingshoofd ROM van de gemeente Almelo over het nut en noodzaak om langs de A35 een vangrail aan te brengen, om te voorkomen dat wederom auto’s in de retentievijver geraken. Dit n.a.v. het ongeval een jaar geleden waarbij 6 mensen om het leven kwamen.
“Volgens de ‘slimmeriken’ in het stadhuis is een vangrail niet nodig omdat het een stuurfout betrof van een der ‘betrokken chauffeurs’, zo meldt Kamphuis de mededeling van de gemeentelijke deskundigen op de website van LKA. Volgens Kamphuis kun je alle vangrail langs Neerland’s wegen dan allemaal wel weghalen, omdat ongelukken louter door stuurfouten worden gemaakt.
De vraag, of het verdiepen en verbreden van de sloot tot waterbergingsvijver - op initiatief van de gemeente (zie bijlage) - nu wel of niet tot aanpassing had moeten leiden van de weginrichting blijft daarmee onbeantwoord. Kamphuis botst in deze dus op een ‘ambtelijk’ opgeworpen muur en dat is in bestuurlijke zin zeer onbevredigend.

Wat Kamphuis vroeg, was of de inrichting van de A35 ter plekke wel of niet voldeed aan de wettelijke inrichtingseisen, niet meer of minder.
De gemeenteraad zou er verstandig aan doen om dit onderwerp te agenderen, zodat deze vraag alsnog wordt beantwoord. Daar hebben de nabestaanden van de 6 dodelijke slachtoffers en al die duizenden dagelijkse passanten recht op!


Lees ook:
'
Raadslid is verbaasd over wethouder-reactie A35'
RTV Oost: 'Talud A35 bij Almelo voldoet niet aan de richtlijn'


Gespreksverslag: Gemeente-Rijkswaterstaat n.a.v. ongeval A35

Archief
Terug naar vorige pagina