Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-01-2013  

Herroept de raad het parkeerbesluit?


Er komt een super op Bedrijvenpark Noord Twente. Past dat in de detailhandelsvisie? Nee, maar helaas is het bestemmingsplan niet op tijd aangepast en kan het niet worden tegengehouden.
Ondertussen worden consumenten in de binnenstad steeds meer kaal geplukt omwille van de centen voor de lege stadskas!
 

ALMELO – Al sinds jaren gaat het goed met de middenstand in de periferie. Bij de winkelcentra Schelfhorst, Vincent van Goghplein en Eskerplein loopt het storm. Ook in de periferie zoals de Bornsestraat en de Aldi (en binnenkort ook de Jumbo) aan de Bornerbroeksestraat loopt het goed net zoals het aantal ondernemingen aan de Ootmarsumsestraat blijft toenemen en nu de langste winkelstraat van Almelo genoemd kan worden. Terwijl toch de aanleg van het Eskerplein was bedoeld om het winkellint Ootmarsumsestraat in te krimpen. De belangrijkste reden van deze successen is de goede bereikbaarheid per auto en het gratis parkeren, want die Hema-worst aan de Ootmarsumsestraat kost toch echt niet meer of minder dan bij de Hema-vestiging aan de Koornmarkt. Tenzij je het parkeergeld in de binnenstad meerekent, want dan ben je duur uit!
Ook de vlucht naar omliggende gemeenten neemt toe voor het doen van inkopen. De winkelkern Wierden groeit, Vriezenveen en Tubbergen trekken ook steeds meer Almeloërs en dat geldt tevens voor Rijssen waar het eerste uur gratis kan worden geparkeerd. Vooral op marktdagen kom je er Almeloërs tegen.
De kosten van parkeervoorzieningen hoofdelijk omslaan is voor wethouder Timmer geen optie. Waarom niet? Dat doen buurgemeenten ook en zelfs Almelo als het om de periferie gaat. Behalve voor de binnenstad, daar moet de burger extra betalen en barbertje (winkelier en horeca) hangen!

Raadslid Pauwels stuurt als mosterd na de maaltijd namens de ‘middenstandspartij’ VVD een briefje aan het college van B&W of het niet beter is om het aangenomen nieuwe parkeerbesluit voor de binnenstad (overigens aangenomen met instemming van de VVD) opnieuw te bezien of het invoeren van betaald parkeren tot 21.00 uur wel zo’n goed idee was. Raadsnestor Stork (ALA) diende vergeefs een motie in om dat tegen te houden, want de coalitie VVD/PvdA/CDA sloot de rijen omwille van het collegevoorstel.

De omzet in de binnenstad is met 75 miljoen euro gedaald, Achmea Vastgoed trekt de investering van 520 miljoen euro in, Urban Interest dreigt de hand op de knip te houden als nog meer detailhandel in de periferie (Weezebeeksingel/Nijreessingel) wordt toegestaan. De 4 jaar oude detailhandelsvisie moet worden bezien om AH te helpen te verkassen naar de Bornsestraat terwijl de tegenstand van omwonenden massaal is en grote vraagtekens gezet kunnen worden bij de verkeersafwikkeling.
Hoeveel redenen heeft de gemeenteraad nu echt nodig om zich te bezinnen?

Ter ondersteuning voor de volksvertegenwoordigers nog de Links naar onderstaande artikelen en vergeet daarbij vooral niet de reacties uit de burgerij te lezen.

Commotie om betaald parkeren is massaal
Bewoners balen van betaald parkeren
Gemeente bewust van problemen rond nieuwe parkeerbeleid
Gratis parkeren kost wel acht mille
VVD wil akkoord nieuw parkeerbeleid openbreken
Binnenstad krijgt een beetje z’n zin met gratis parkeren
Nieuw parkeerbeleid leidt tot veel inzichten maar gaat wel door
Gratis parkeren om het tij te keren
Treinreiziger betaald 1 euro voor parkeren

Een forens betaald 1 euro per dag. Als je de pech hebt in de Almelose binnenstad te werken, betaal je bijna vier keer zoveel!

Archief
Terug naar vorige pagina