Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-12-2012  

Poortaffaire wordt Rekenkamer-onderzoek

 

ALMELO – De ‘Poortaffaire’ aan de Haven NZ wordt een onderzoek voor de Rekenkamer, dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Aanleiding is de afsluiting van de openbare steeg door de buurman van antiekhandelaar Stegeman, Kroeskop Vastgoed, waardoor zijn huurder de steeg in gebruik kon nemen als opslag en Stegehuis de opgang naar zijn woning geblokkeerd zag. Het onderwerp was al eens in onderzoek bij de Provinciale Ombudsman en die constateerde dat de gemeente steken had laten vallen. Uit dat onderzoek kwamen voor de gemeente ook belastende verklaringen van een medewerker naar voren.
De gemeenteraad wil nu via het onafhankelijk onderzoek van de Rekenkamer af van dit ‘hoofdpijndossier’. De zaak stond opnieuw op de agenda door toedoen van raadslid Gerwin Kamphuis. Een motie van zijn hand werd echter door de meerderheid van de raad afgewezen en dat had alles te maken met zijn attitude. Desondanks besloot de raad het onderzoek naar de feitelijke gang van zaken te laten uitvoeren door de Rekenkamer.
Voor de Rekenkamer te hopen dat alle dossiers dienaangaande ‘beschikbaar’ zijn en er geen ‘vermiste’ stukken zijn zoals eerder vanuit het ambtelijk apparaat werd gesuggereerd bij het onderzoek naar het Fortezza-debacle.

Lees ook:
Oordeel Ombudsman roept meer vragen op
'Poortaffaire Haven NZ wordt molensteen'
LKA zet Poortaffaire weer op de agenda
Komt er een ontknoping in de Poortaffaire 2
Komt er een ontknoping in de Poortaffaire 1

 

Archief
Terug naar vorige pagina