Politiek nieuws


Plaatsing  
 
19-07-2012  

Kritische volger politieke bestuurscultuur overleden

 

ALMELO – Johan van Willigen, een van de meest kritische burgers t.a.v. de politieke cultuur in Almelo, is plotseling door een hartstilstand overleden bij het blussen van een beginnend brandje door kortsluiting in een apparaat. Van Willigen (70) die geboren is in Culemborg, volgde al in een lange reeks van jaren de gemeenteraadsvergaderingen en sprak menig raadslid aan wanneer deze in zijn ogen teveel ‘raaskalde’ en zich niet in de zaken verdiept had. Ook stuurde hij met regelmaat mailtjes naar raadsfracties met tips en adviezen om deze op hun merites te beoordelen.
De laatste raadsperiodes keek hij vooral met zorg naar het functioneren van het college van B&W en liet hij niet na mailtjes en reacties te plaatsen bij artikelen op websites van TC Tubantia, AlmeloNieuws.nl, Geleraaf.nl en AlmeloAnders.nl
Hij stak daarbij zijn mening niet onder stoelen of banken en sprak vaak zijn zorg uit over de te wijzigen bestuurscultuur in het gemeentehuis. Volgens hem kwam dat maar niet op gang ondanks de vele rapporten die daarover zijn uitgebracht.
Bij de laatste gemeenteraadsverkiezing stelde hij zich kandidaat als lijstduwer voor ALA/AOV en voorzag sindsdien de fractie met regelmaat van informatie die hij desnoods met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) bovenwater haalde.

De avondwake voor Johan van Willigen is op vrijdag 20 juli a.s. om 19.00 uur in de St. Josephkerk.

Archief
Terug naar vorige pagina