Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-07-2012  

Overbodige vragen van VVD-Youngsters


VVD-Younsters willen graag in de publiciteit
Gelukt dus!
 

ALMELO – De raadsvergadering van vorige week waarin de Voorjaarsnota werd behandeld, leverde weinig succesjes op, zij het dat de gemeenteraad toch nog enkele bezuinigingen afwees, zoals o.a. de Galloway’s die op de Schelfhorst mogen blijven grazen en de langdurigheidstoeslag voor minima die wordt gehandhaafd. Weinig successen ook omdat de vele fracties elkaar vooraf niet konden vinden om pijnpunten weg te poetsen. Uiteindelijk werd veel, teveel voor eigen parochie gedebatteerd en vlogen de amendementen en moties over de tafel richting het college dat hooguit geduldig moest wachten op de stemming om de vele bezuinigingen en forse tariefsverhogingen te kunnen verwerken in de aanstaande begroting 2013.
Nu een weekje later een PR-stunt van de Youngsters van de VVD. Arjen Maathuis en Jemy Pauwels willen namelijk graag van het college van B&W weten wat al die amendementen en moties de gemeenschap (lees - ons) gekost hebben. De overbodige vragen leest u in de bijlage.

De Youngsters kunnen dat zelf ook uitrekenen, want al die kopieën kosten zo’n 10 eurocent per stuk volgens het contract dat de gemeente sloot met de externe leverancier van kopieerapparaten. Ruim 70 amendementen en moties die uiteindelijk grotendeels in de prullenbak belandden werden per ingediende amendement en motie ongeveer 75 keer gekopieerd voor alle aanwezige raadsleden, collegeleden, ambtenaren, pers en burgers die de beraadslagingen volgden. Dat is dus een slordige 5250 kopieën maal 10 eurocent oftewel zo’n 525 euro. Dat is altijd nog minder dan het afsluitende diner bij Kreta en de bodes waren er toch al om al die aanwezigen van koffie of water te voorzien, dus dat kost geen extra geld.
Wat de gemeente verder jaarlijks kwijt is aan drukwerkkosten kan men vinden in de jaarcijfers.

Wat wel extra geld kost is het antwoord van B&W, waarvoor een ambtenaar voorgaande rekensommetje nog eens mag overdoen. De ruwe raming van kosten waarin men in de slotzin om vraagt is dus simpel.
Heren, hou de eer aan jezelf en trek in die vragen!


VVD-vragen papiergebruik tijdens VJ-nota

Archief
Terug naar vorige pagina