Politiek nieuws


Plaatsing  
 
29-06-2012  

Lovende woorden voor vertrekkende Schouten

 

ALMELO – Zowel raadsnestor Gijs Stork als PvdA-fractievoorzitter Luc Schuur spraken donderdagmidag tijdens de bijzondere raadsvergadering lovende woorden voor de vertrekkende wethouder Theo Schouten die maandag a.s. benoemd wordt als burgemeester van Oldenzaal.
Schouten wordt door de sprekers als en gedegen bestuurder gezien die in zijn 6-jarige Almelose bestuursperiode toch het nodige voor elkaar kreeg. ‘Niet opvallend maar gedegen op de achtergrond’, was een opmerking van raadsnestor Gijs Stork die als persoonlijke noot toevoegde dat hij het leuk vond dat Schouten als burgemeester van Oldenzaal in de voetsporen trad van twee van zijn voorvaderen.
Burgemeester Jon Hermans roemde de collegialiteit van Schouten in het college maar gaf ook aan dat bij verschillen van inzicht er flink gedebatteerd werd. Als de spanning dan te hoog opliep was Theo de man die dat doorbrak door de vergadering te onderbreken door saucijzenbroodjes te halen om de stemming te normaliseren. Volgens de burgemeester is Schouten dus ook een verbinder.
Schouten keek in zijn slotwoord terug op een volgens hem plezierige bestuursperiode waarin toch een grote aanzet is gegeven voor een nieuwe bestuurscultuur. Hij betreurde dat in een kranteninterview de kop was gebruikt dat hij geen moeite had met het afscheid van de gemeenteraad. Dat vond hij overbelicht en zijn opmerking gold niet het individu maar de verdeeldheid in de raad. Hij pleitte dan ook voor een kiesdrempel in de Nederlandse politiek om de in zijn ogen ‘wildgroei’ van raadsfracties tegen te gaan.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina