Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-06-2012  

Gespleten B&W-voorstel voor gokhal


In de jaren '90 nam de gemeente Wierden het voortouw om speelautomaten in cafetaria's te weren. De gemeente Almelo volgde al snel. De argumenten van toen waren verhoogde kans op gokverslaving en cafetaria's zouden hun bestaansrecht niet aan speelautomaten moeten ontlenen.
 

ALMELO – Het college van B&W denkt gespleten over de mogelijke vestiging van een gokhal in Almelo. De wethouders Schouten (PvdA) en van Marle (CDA) zijn tegen evenals de bij de besluitvorming wegens droevige familieomstandigheden afwezige Mieke Kuik-Verweg (PvdA), legde wethouder Schouten uit tijdens de wekelijkse persconferentie. Het VVD-smaldeel Andela, van Woudenbergh en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld kon daardoor de VVD-wens doordrukken.
Wel is men er het over eens dat de vestiging van een gokhal geen financiële drager mag zijn van eventuele bouwontwikkelingen.
Daarmee lijken de ambities van Voskamp Vastgoed op het Amaliaplein en die van het Theaterhotel de meeste kans te krijgen. Zeker is dat meerdere horeca-ondernemers rondom het Amaliaplein helemaal niet op een gokhal zitten te wachten omdat men vreest dat de uitgaansverhoudingen rond het plein daardoor verstoort worden.
Wethouder Andela verwoordde de mening van het VVD-smaldeel met; ‘Iedere Almeloër kan al gokken via internet en op elke hoek krasloten kopen. Waarom zullen we dan een automatenhal tegenhouden?’
Wat de gemeente echter wettelijk niet mag is een specifiek pand aanwijzen. Daarmee wordt het interessant welke exploitant zich passend binnen het bestemmingsplan waar wil vestigen. In tientallen jaren hebben zich al honderden exploitanten gemeldt en puilt de lade uit bij de afdeling Bijzondere Wetten van de gemeente.
Het antwoord is aan de gemeenteraad die moet besluiten of een gokhal vol met eenarmige bandieten in een sociaal zwakke stad überhaupt wenselijk is of niet!

Lees hier meer over de Wet op de Kansspelen

Archief
Terug naar vorige pagina