Politiek nieuws


Plaatsing  
 
26-11-2011  

Dolle Pret heeft eindelijk vergunning, maar...

 

ALMELO – Na de bestemmingsplanwijziging in oktober 2006 werd plotsklaps de eerder verleende horecavergunning van Dolle Pret op bedrijventerein 't Noordbroek waardeloos en ontspon zich een jarenlange juridische strijd met de gemeente. Het leidde tot veel commotie, 15.000 handtekeningen en heftige debatten, maar ook dwangsommen die opliepen tot 50.000 euro exclusief de bijkomende kosten.
De gemeenteraad was het gedoe tussen de opeenvolgende colleges van B&W en onderneemster ter Avest zat en besloot tot reparatie van de omissie in het bestemmingsplan.
Ook de VARA-Ombudsman bemoeide zich er mee en opnieuw de gemeenteraad om de betalingsregeling over de dwangsommen in 'goede banen' te leiden en nu is dan eindelijk de nodige omgevingsvergunning verleend zodat Dolle Pret zowel op de begane grond als de bovenverdieping vooruit kan.
Toch is er nog een maartje, want de brandweer heeft aanvullende veiligheidseisen gesteld ondanks dat alle veiligheidsvoorzieningen voldoen aan de door een deskundig ingenieursbureau uit Zwolle opgestelde voorschriften.
Omdat er nu over deze aanvullende eisen van de brandweer toch weer ‘strubbelingen’ dreigen te ontstaan, heeft ter Avest opnieuw een specialist in brandveiligheid in de hand genomen. Deze ingenieur bekijkt nu of de aanvullingseisen van de brandweer wettelijk zijn en of de gemeente dezelfde eisen ook stelt bij andere grote horecabedrijven in Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina