Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2011  

Van der Looy wint geding tegen gemeente

 

ALMELO – De gemeente zal toch een bodemprocedure moeten starten tegen projectontwikkelaar Van der Looy uit Weert. De rechtbank in Almelo wees in kort geding de eis tot betaling van de legesgelden van ruim een miljoen euro voor het ingetrokken Fortezza-project af omdat de rechtbank niet overtuigd is van het spoedeisende belang.
Vander Looy zou het bedrag voor 1 september jl. betalen zo was schriftelijk overeengekomen, maar vindt de vordering bij nader inzien te hoog en betaalde geen stuiver. De gemeente zal nu over moeten gaan tot een bodemprocedure om haar geld binnen te krijgen.

De gemeente hield rekening met de betaling van ruim 1 miljoen euro in de begroting 2012. Voorlopig schiet van der Looy een gat in de begroting en dat met een lege stadskas. Het college van B&W heeft het geld uit deze soap die al meer dan 12 jaar duurt, dringend nodig voor de ontwikkeling van een nieuw stadhuis op de voormalige Fortezza-plek.  De raad mag zich langzamerhand toch wel afvragen of er geen ‘koppen’ moeten rollen in het gemeentelijk apparaat?
Een andere vraag die opkomt is of de stadsadvocaat betrokken is bij het opstellen van de overeenkomst tot betaling tussen de gemeente en van der Looy?

Archief
Terug naar vorige pagina