Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-10-2011  

Wethouder informeerde raadslid niet helemaal juist

Borgeisen Dolle Pret niet helemaal van tafel
 

ALMELO – Hoe wordt een raadslid op het verkeerde been gezet? Die vraag kan gesteld worden nadat raadslid Gerwin Kamphuis (LKA) door wethouder Johan Andela was gebriefd dat de extra gestelde borgeisen t.a.v. de dwangsom voor kinderspeelparadijs en partycentrum Dolle Pret van tafel zou zijn mits ter Avest zich keurig hield aan de betalingstermijnen van 5000 euro per 3 maanden tot de hele openstaande post van 65.000 betaald zou zijn.
Volgens de brief van de stadsadvocaat ligt dat wat genuanceerder. Weliswaar is de eis tot bankgarantie ingetrokken, maar ter Avest dient nog wel een verklaring te ondertekenen dat zij zich aan de betalingsregeling zal houden en dat alle nog bijkomende kosten – inmiddels al bijna 15.000 euro – ook voor haar rekening komen.
De stadsadvocaat en het college van B&W nemen dus geen genoegen met de acceptatiebrief van de juridisch gemachtigde J. Eshuis d.d. 26 augustus jl. waarin wordt gemeld aan de gemeente dat ter Avest zich aan het eerder door het college gedane voorstel zal houden en dat is opmerkelijk te noemen. Gemachtigde Eshuis vroeg eveneens naar een overzicht van de maximale kosten en of rente berekend zou worden.
Op die vragen gaat de stadsadvocaat in casu het college van B&W niet in, zij het dat de kosten nog een open eind blijken te zijn en een lekker melkkoetje is voor een overbodige inzet van de stadsadvocaat.
Daar komt bij dat de gemeente ter Avest heeft gevraagd alle bescheiden t.a.v. de nu vereiste omgevingsvergunning in viervoud in te leveren. Die gegevens heeft de gemeente al jaren in bezit want die werden ook ingeleverd voor de op 22 maart 2006 verleende exploitatie- en drank & horecawetvergunning.
Kortom LKA-raadslid Kamphuis werd min of meer op het verkeerde been gezet en na overleg met de mede-indieners Leefbaar Almelo, ALA/AOV, D66 en GroenLinks om de kwestie op de gemeenteraadsagenda te krijgen, heeft men besloten om dat extra raadsdebat niet te cancelen.
Hoe de TV-uitzending van de VARA Ombudsman over het handelen van de gemeente zal gaan laat zich nu wel zo ongeveer raden. De uitzending begint om 20.50 uur op Nederland 2.

Uitzending gemist? Klik hier


Brief van de stadsadvocaat (pdf) inzake borg

Archief
Terug naar vorige pagina