Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-09-2011  

Thomas Oosterhuis 1e jeugdbestuurder Regge & Dinkel


Watergraaf Stefan Kuks verwelkomt Thomas Oosterhuis (r).
 

Waterschap Regge en Dinkel probeert jongeren op verschillende manieren te betrekken bij het werk van het waterschap. Daarvoor worden op basisscholen waterlessen verzorgd, zijn verschillende beleefroutes ontwikkeld en in het kader van WET (Water en Energie Twente) vinden verschillende andere (educatieve) activiteiten plaats. Het landelijke jeugdwaterschapsbestuur is een goede aanvulling daarop. Watergraaf Stefan Kuks: “De jongeren van nu zijn onze kiezers, onze klanten, onze belastingbetalers en wie weet wel onze medewerkers van de toekomst. Dat maakt het voor Regge & Dinkel erg belangrijk om daar goed in te investeren. Dat doen we dan ook graag en we zijn erg verheugd met Thomas als onze eerste jeugdbestuurder.”

Maatschappelijke betrokkenheid
Thomas staat nu aan het begin van zijn jaar als jeugdbestuurder. "Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid heb ik me aangemeld voor het jeugdwaterschap. Jongeren weten vaak niet wat een waterschap doet, terwijl ze toch erg belangrijk werk doen.
In het jeugdbestuur gaan we daarom aan de slag met de opdracht hoe de waterschappen jongeren het beste kunnen bereiken met hun boodschap," vertelt Thomas. Zijn eerste landelijke bijeenkomst van het jeugdwaterschapsbestuur heeft hij inmiddels met veel plezier en belangstelling bijgewoond.

Meer informatie over het jeugdwaterschapsbestuur is te vinden op
www.jeugdwaterschappen.nl  

Archief
Terug naar vorige pagina