Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-08-2011  

Solarteam test voertuig voor Solar Challenge

 

ENSCHEDE – De 18 studenten van het Solar Team Twente hebben het druk deze week. Dinsdag werd de Ferrari-rode 21Connect, zoals het voertuig heet, getest in de windtunnel te Marknesse om de aerodynamica zo optimaal mogelijk te maken. Het Duits-Nederlandse Windlaboratorium (DNW) in de Noordoostpolder is een der modernste van Europa.
De studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool hebben zich ten doel gesteld om tijdens de World Solar Challenge in Australië met het vierde Twentse door zon aangedreven voertuig voor het eerst de concurrentie uit Delft voor te blijven. Of dat kan worden bewaarheid zal de tijd uitwijzen en is vooral ook een kwestie van geld. De Delftse studenten hebben in NUON een zeer grote sponsor en hebben ook enkele jaren voorsprong qua ontwerpen van zon aangedreven voertuigen. Dat ontmoedigt hen zeker niet, want naast de testen in de windtunnel wordt ook op de voormalige vliegbases Twente uitvoerig in de praktijk getest. Ze weten zich bovendien gesteund door zo’n 12 hoofdsponsors waaronder het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), Fokker en Bolk Transport Almelo.
Op 31 augustus a.s. reist het complete team af naar ‘Down Under’. De start van de World Solar Challenge is op oktober in Darwin om via Alice Springs na 3021 km te eindigen in Adelaide.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina