Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-08-2011  

Bolk ondersteunt Solar Team door Australiƫ

 

ALMELO – Vanmorgen heeft een deel van de teamgenoten van het Solar Team Twente kennis gemaakt met Johnny Bolk van de gelijknamige Almelose transportonderneming. Johnny Bolk wordt namelijk de chauffeur van de truck - met technische apparatuur, reserve-onderdelen, eten en het kampement - die het team zal begeleiden in de Solarrace dwars door ‘Down Under’. Het totale begeleidende konvooi omvat negen auto’s die elk een eigen taak hebben zoals technische service, verzorging, media en film.
Johnny Bolk heeft als geen ander ervaring met het rijden van zo’n grote truck en heeft ook nog eens een voorliefde voor de racerij. Dat gaat deze keer niet met brullend motorgeweld gepaard maar fluisterstil en aangedreven door zonnekracht. De grootste concurrent voor het Solar Team Twente komt overigens uit eigen land. Ook de UT Delft doet mee en won de race al enkele keren. Kartrekker van dat team is Neerlands eerste astronout Wubbo Ockels. Laat hij nu eveneens Twentse ‘roots’ hebben, want zijn wieg die stond in Almelo.
De Twentse Solarauto krijgt de naam 21Connect en het doel is dwars door Australië de 3000 km tellende Solar Challenge af te leggen in de snelste tijd. Het team telt 18 studenten van de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente die in september 2010 aan de ontwikkeling van het voertuig begonnen. De zonenergie race begint op 16 oktober a.s.
Lees meer…

Foto: Freek Buitenweg

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina