Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-07-2011  

Gevaarlijke bruggen in Overijssel

 

DEN HAAG – In zes van de zeven Overijsselse gemeenten is de controle van bruggen niet in orde, zo blijkt uit een onderzoek van de inspectie van het ministerie van VROM.
VROM hield in 2009 een steekproef onder 260 Nederlandse gemeenten en slechts 80 gemeenten hebben daadwerkelijk meegewerkt.
Het onderzoek is openbaar geworden nadat De Pers een beroep deed op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Tubbergen blijkt van de zeven Overijsselse gemeenten de zaken het slechts voor elkaar te hebben en Deventer komt als beste uit de bus.

Tubbergen: (30 bruggen en viaducten in de gemeente) Krijgt een 2,5 als score van VROM-inspectie (1 laagste, 10 hoogste score) Inspecteert vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder dan één keer per twee jaar. Onderhoud wordt minder dan één keer per vijf jaar gedaan.
Losser: (40 bruggen en viaducten) Krijgt een 3 als score. Inspecteert minder dan één keer per vijf jaar. Onderhoud wordt minder dan één keer per vijf jaar gedaan.
Borne: (25 bruggen en viaducten) Krijgt een 3 als score. Inspecteert minder dan één keer per vijf jaar. Wel jaarlijks onderhoud aan de bruggen en viaducten.
Olst-Wijhe: (27 bruggen en viaducten) Krijgt een 3,5 als cijfer. Inspecteert één keer per twee jaar. Onderhoud vindt vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder vaak dan één keer per twee jaar plaats.
Twenterand: (40 bruggen en viaducten) Krijgt een 5 als score. Inspecteert één keer per twee jaar. Onderhoud vindt jaarlijks plaats.
Ommen: (33 bruggen en viaducten) Krijgt een 5 als score. Inspecteert vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder vaak dan één keer per twee jaar. Onderhoud vindt vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder vaak dan één keer per twee jaar plaats.
Deventer: (100 bruggen en viaducten) Krijgt een 8 als score. Inspecteert jaarlijks. Onderhoud vindt jaarlijks plaats.

Archief
Terug naar vorige pagina